Netherlands
This article was added by the user Ethan Cooper. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Groenewegen klopt Jakobsen en zorgt voor vierde Nederlandse succes in Hongarije

Dylan Groenewegen heeft zaterdag de vierde etappe in de Ronde van Hongarije gewonnen. De 28-jarige renner van BikeExchange-Jayco liet in de massasprint zijn landgenoot Fabio Jakobsen ruim achter zich.

Groenewegen bleef Jakobsen enkele fietslengtes voor na 177 kilometer van en naar Kazincbarcika. De Fransman Rudy Barbier eindigde als derde.

Voor Groenewegen was het zijn derde overwinning van dit seizoen. Eerder won de Nederlander, die donderdag ten val was gekomen in Hongarije, twee etappes in de Ronde van Saoedi-Arabië.

Groenewegen zorgde voor het vierde Nederlandse dagsucces in Hongarije. De afgelopen twee dagen was Jakobsen de sterkste en de openingsrit werd gewonnen door Olav Kooij, die donderdag de koers moest verlaten na een valpartij.

In het algemeen klassement behield Jakobsen zijn leidende positie. De sprinter van Quick-Step Alpha Vynil begint de slotrit zondag met tien seconden voorsprong op Barbier. Groenewegen steeg naar de derde plek in het klassement en heeft zestien seconden achterstand.