Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Griekspoor voorkomt op Roland Garros in vijf sets vroege aftocht

Foto: ANP

Tallon Griekspoor heeft in de eerste ronde van Roland Garros uitschakeling ternauwernood kunnen voorkomen. De nummer 39 van de wereld knokte zich in de tweede ronde langs de Spanjaard Pedro Martínez, de mondiale nummer 135: 6-4 2-6 0-6 7-5 6-3. Martínez is afkomstig uit het kwalificatietoernooi.

Griekspoor trok de eerste set met de nodige moeite naar zich toe, maar vervolgens daalde zijn niveau. Hij produceerde steeds meer onnodige fouten tegen de taaie Spanjaard, die de lange rally’s niet schuwde en juist weinig fouten maakte. Griekspoor oogde fysiek en mentaal aangeslagen en stevende af op een nederlaag in vier sets. In de vierde set maakte hij echter een 4-2-achterstand ongedaan, waarna hij zijn niveau wist op te krikken.

In aanloop naar Roland Garros waren er zorgen over de fysieke gesteldheid van Griekspoor. De nummer 2 van Nederland liep op het masterstoernooi van Madrid een enkelblessure op en kon de afgelopen weken niet optimaal trainen door de blessure. Eerder deze week trok hij zich nog terug uit het graveltoernooi van Genève.

Vorig jaar haalde Griekspoor de tweede ronde van Roland Garros. Hij boekte toen in de openingsronde een zege op de als 25e geplaatste Spanjaard Alejandro Davidovich Fokina.