Netherlands

Google verwijdert Indiase anti-China-app uit appwinkel

Miljoenen downloads

4 minuten geleden Aangepast: 32 seconden geleden

Beeld ter illustratie. Beeld © Getty

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Google heeft een omstreden anti-China app van Indiase makelij uit de appstore verwijderd. Met de app konden gebruikers Chinese apps van hun telefoon verwijderen.

'Remove China Apps' was sinds eind mei de populairste gratis app in de store van Google in India met meer dan 5 miljoen downloads. De populariteit nam toe te midden van de roep om een ​​boycot van Chinese mobiele apps in India vanwege een grensgeschil in de Himalaya tussen de twee landen.

TikTok en Alibaba

Na het installeren van de anti-China-applicatie werden telefoons van gebruikers gescand. Daarbij werden apps zoals ByteDance's TikTok en Alibaba's UC Browser verwijderd. Daarna verscheen er een bericht met de tekst "Je bent geweldig, geen China-app gevonden."

Schending beleid

OneTouch AppLabs, die de app ontwikkelde, was niet bereikbaar voor commentaar. Op zijn website bevestigde het bedrijf dat de app was verwijderd. Gebruikers werden bedankt voor hun steun.

Een Google-woordvoerder bevestigde dat de app was verwijderd wegens schending van het appstorebeleid, maar gaf geen verdere details.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

TikTok heeft 3,5 miljoen Nederlandse gebruikers

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook

China wil deze zomer Marsmissie lanceren

Football news:

Wat voor keeper heeft Chelsea genomen? Edouard Mendy was 6 jaar geleden werkloos, onder de indruk van de Tsjechen en zal Kepu
Solskjaer op Manchester United tekende alleen van de Beek: je toont geen respect voor Donny, hij is een topspeler
Milan wil striker Bude-Glimt Hauge tekenen. Hij scoorde ze in de Europa League op donderdag
Rivaldo: Barcelona zal niet gemakkelijk zijn zonder de doelen van Suarez
Munir uit Sevilla werd door de FIFA gedwongen de regels te herschrijven. Nu kunnen spelers het nationale team veranderen
Lampard zal met Kepa en Caballero praten na het tekenen van Mendy.Chelsea manager Frank Lampard deelde zijn gedachten na de overplaatsing van Rennes Keeper Edouard Mendy. Ik heb Cap nog niet gesproken. Toen de overdracht officieel werd aangekondigd, waren we aan het trainen. Ik heb Kepu nog niet gezien, maar Ik zal met hem en Willy Caballero praten in de komende 24 uur. Ik ben erg open met beide. Voor keepers is dit BELANGRIJK, ze hebben een eigen vakbond op het terrein van de opleiding vanwege de aard van hun werk. Er is nu een goede concurrentie [in deze positie], en zo gaan we vooruit
Een documentaire over Varane genomineerd voor de prijs van het Rotterdamse sportfilm festival