Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Goed nieuws: Ozonlaag herstelt volgens plan | recordaantal stamceldonoren

Door onze nieuwsredactie

Door het slechte nieuws dat meestal NU.nl domineert, sneeuwt het goede nieuws soms onder. Daarom zetten we op zaterdag wat positieve en vrolijk stemmende berichten op een rij. Met deze week: de ozonlaag herstelt volgens plan, een recordaantal mensen doneerde vorig jaar stamcellen en spreeuwen geven een spectaculaire show.

Recordaantal mensen doneerde vorig jaar stamcellen aan een ander

In 2021 hebben 247 mensen in Nederland stamcellen gedoneerd aan andere mensen. Dat waren er nog nooit zoveel, volgens het Nederlands centrum voor stamceldonoren Matchis. En dat is goed nieuws, want de stijging die een aantal jaar geleden werd ingezet, gaat hiermee dus verder.

Ozonlaag herstelt volgens plan, wat helpt tegen de opwarming van de aarde

Er is nog meer goed nieuws. Binnen vier decennia is de ozonlaag waarschijnlijk hersteld tot de situatie van 1980, voordat het ozongat ontstond. Het herstel ligt daarmee op schema, zegt een panel van deskundigen. Het herstel van de ozonlaag kan de opwarming van de aarde beperken met zo'n 0,3 tot 0,5 graden Celsius.

Nederlandse onderzoekers ontdekken dat zonlicht plastic in oceanen kan afbreken

Onderzoekers van het Koninklijk Nederlands Instituut voor Onder der Zee (NIOZ) hebben ontdekt dat plastic dat in de oceanen drijft, langzaam kan worden afgebroken door uv-licht van de zon. En dat is fantastisch nieuws in de strijd tegen de grote hoeveelheid plastic in onze natuur.

Nog meer nieuws om blij van te worden

Er was deze week nog meer goed nieuws. Onder meer deze berichten, met groot of klein nieuws, bezorgden ons op de redactie een glimlach:

Ben je blij met dit Goed Nieuws-overzicht, of kunnen er dingen beter? NU.nl hoort graag je mening via deze korte vragenlijst van één minuut. Heel erg bedankt voor het invullen!

Lees meer over:

Goed nieuws