Netherlands
This article was added by the user Isabella Parker. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Goed nieuws: Nederlandse wijn steeds beter | S10 op Eurovisie Songfestival

Door het slechte nieuws dat meestal de voorpagina van NU.nl domineert, sneeuwt het goede nieuws soms onder. Daarom maken we wekelijks op zaterdag de balans op van het positieve en vrolijk makende nieuws van de afgelopen week.

S10 zingt de sterren van de hemel op het Eurovisie Songfestival

De Nederlandse zangeres verzorgde tijdens de halve finale een loepzuiver optreden. In Turijn staat zij zaterdag als elfde in de finale, na Spanje en vóór de absolute favorieten van het festival: Oekraïne.

144

Dit is het idee achter Songfestival-act S10: 'Ik sta er best kwetsbaar'

Anouk en Dominique trouwen op het Malieveld

Goed nieuws voor Anouk: de zangeres mag van de gemeente Den Haag trouwen op het Malieveld. Tijdens haar optreden op 11 juni geeft ze daar het jawoord aan haar vriend Dominique. De locatie wordt eenmalig aangewezen "als gemeentehuis ten behoeve van huwelijksvoltrekkingen", schreef de gemeente in een brief.

Nederlandse wijn wordt steeds beter

De kwaliteit van Nederlandse wijnen gaat omhoog, vindt wijnkenner Harold Hamersma. Dat heeft volgens hem te maken met de serieuze aanpak van de Nederlandse wijnboeren. Wijn van eigen bodem is in trek. "Het past in de trend van de laatste jaren: wat van dichtbij komt, is lekker", zegt Hamersma.

Koningin Elizabeth zit weer lekker in haar vel

De Britse koningin Elizabeth (96) was vrijdagmiddag aanwezig bij de Royal Windsor Horse Show, waar enkele van haar paarden in actie kwamen. Zij was sinds maart niet meer in het openbaar verschenen en arriveerde in een Range Rover op het terrein. The queen leek in een opperbest humeur en sprak breedlachend met enkele aanwezigen.

34

Koningin Elizabeth weer in het openbaar verschenen

Girafje in VS krijgt braces om voorpoten vanwege afwijking

Een giraffenjong in een dierentuin in San Diego werd geboren met een afwijking aan haar voorpoten. Daarom kreeg de giraffe kniebraces om haar voorpoten. Na 39 dagen mochten de braces eraf en stonden haar poten weer recht.

56

Girafje in VS krijgt braces om voorpoten vanwege afwijking

Aantal banen bereikt recordniveau

Het aantal vaste en flexibele banen in Nederland heeft een record bereikt. Eind februari telde ons land 8,9 miljoen werknemersbanen, 5 procent meer dan begin 2019, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Vooral de zorg en de overheid kregen er banen bij.

Ajax wordt voor de 36e keer kampioen van Nederland

De kampioenswedstrijd tegen Heerenveen eindigde woensdag in een riante overwinning. Niet alleen een opsteker voor het team en de supporters maar ook een fijne afsluiting voor trainer Erik ten Hag, die Amsterdam verruilt voor Manchester.

158

Waarom het 36e kampioenschap van Ajax twee gezichten kent