Netherlands

GM verliest op Wall Street na tegenvallende cijferupdate

Autoproducent General Motors (GM) stond woensdag bij opening van de aandelenbeurzen in New York bij de verliezers. De onderneming kwam met een tegenvallende handelsupdate en werd daar door beleggers op afgerekend. Verder reageerden beleggers op cijfers over de werkgelegenheid in de VS. Het aantal nieuwe banen in het Amerikaanse bedrijfsleven nam veel minder hard toe dan waar door kenners rekening mee werd gehouden.

De graadmeters op Wall Street openden overwegend met verlies. De leidende Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,4 procent lager op 34.955 punten. De brede S&P 500 verloor 0,3 procent tot 4409 punten en techgraadmeter Nasdaq steeg een fractie tot 14,772 punten.

Net als veel sectorgenoten kampte GM met tekorten aan onderdelen als chips. Daartegenover stond wel dat het bedrijf meer van zijn duurdere pick-uptrucks en andere auto’s waar een hogere marge op zit verkocht. De automaker verhoogde wel zijn verwachtingen voor het hele jaar. Het aandeel noteerde in de vroege handel bijna 7 procent lager.

Ook zorgverzekeraar en apothekersbedrijf CVS Health kwam met cijfers. De onderneming wist daarbij de verwachtingen van kenners te overtreffen wat betreft de winst. Met name de vergelijkbare omzetten in de filialen van de onderneming stegen daarbij harder dan voorzien. Het aandeel verloor evenwel dik 3 procent aan waarde.

Andere bedrijven die met cijfers kwamen waren levensmiddelenconcern Kraft Heinz (min 4,1 procent), maker van huishoudbenodigdheden Tupperware (plus 13 procent) en producent van videogames Activision Blizzard (plus 4 procent), bekend van games als Candy Crush en Call of Duty. Ook handelsplatform Robinhood wist de aandacht op zich gericht na de koerssprong een dag eerder. Daarbij noteerde het aandeel voor het eerst boven de introductieprijs van 38 dollar. In de vroege handel op woensdag won Robinhood weer 65 procent aan beurswaarde.

Uit een rapport van loonstrookverwerker ADP bleek dat Amerikaanse bedrijven moeite hebben met het werven van personeel nu de economie weer flink aantrekt en de vraag naar extra werknemers toeneemt. Volgens ADP kwamen er afgelopen maand slechts 330.000 nieuwe banen bij in het bedrijfsleven in de Verenigde Staten. Economen hadden in doorsnee op 683.000 nieuwe arbeidsplaatsen gerekend. Het cijfer van juni werd daarnaast ook nog neerwaarts herzien.

De euro was 1,1895 dollar waard, tegen 1,1881 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 2 procent goedkoper op 68,58 dollar. Brentolie zakte 1,5 procent in prijs tot 70,88 dollar per vat.

Football news:

Dybala en Morata hebben spierblessures. Ze zullen niet spelen met Chelsea en Torino
Neville bekritiseerde de spelers voor verontschuldigingen in sociale netwerken in de stijl van Bruno: hun PR mensen creëren nep persoonlijkheden
Watzke over Sancho bij Manchester United: het doet me pijn dat hij niet zo vaak wordt gebruikt
De UEFA heeft afstand gedaan van de zaak tegen de oprichters van de Super League-Barca, Real Madrid en Juventus
Agnelli over de Super League: de waarden ervan zullen de stabiliteit van de voetbalindustrie garanderen.Juventus President Andrea Agnelli sprak over het belang van de Europese Super League voor het voetbal en publiceerde een open brief aan de aandeelhouders van de club. Dit is niet het spreekgestoelte van waaruit je opnieuw moet praten over de redenen voor de oprichting van de Super League, maar dit is een geschikte gelegenheid om u te informeren dat het nieuwe toernooi, waarvan de taak is om het beste spektakel in de geschiedenis van het voetbal aan de wereld te presenteren, is gebaseerd op drie basiswaarden. Hun doel is om de stabiliteit van de voetbalindustrie te waarborgen. De eerste is een algemene structuur voor het beheersen van de kosten en het bevorderen van een evenwichtige concurrentie in verschillende competities, in tegenstelling tot de regelingen die onder andere door de machthebbers worden voorgesteld. In de tweede plaats moet men zich sterk maken voor de beginselen van solidariteit en wederkerigheid. De derde is de concentratie op de prestaties van clubs in Europese competities en hun bijdrage aan de ontwikkeling van jongeren als het belangrijkste element van het concept van sport meritocratie (dit kan niet uitsluitend worden bereikt door wedstrijden binnen landen vanwege de geopolitieke en commerciële belangen van de partijen, die moeten worden gescheiden van de essentie van sport). Kortom, we kunnen dit karakteriseren als een nieuw meritocratisch paradigma en een terugkeer naar de basis - naar kostenbeheersing en transparantie van processen. Er zullen drie categorieën centraal staan in het project: fans die de vraag naar het product dicteren, spelers die de sterren van de show zijn, en investeerders die alle risico ' s op zich nemen die verbonden zijn aan het zakendoen in de voetbalindustrie
Moriba speelde nog niet voor Leipzig na zijn transfer uit Barca. Coach Marsh rekent niet op hem. Middenvelder Elisha Moriba heeft problemen in Leipzig na een transfer uit Barcelona
Simeone over Milaan: spelen met zo ' n club in de Champions League is fantastisch. Het topteam dat de afgelopen jaren is gegroeid