Netherlands

Gift voor nog eens 7.000 gedupeerden Toeslagenaffaire

Toeslagenaffaire De staatssecretaris meldt daarnaast dat mogelijk ook bij zorg- en huurtoeslagen onterecht mensen als fraudeur zijn aangemerkt.

Nog eens zevenduizend gedupeerde ouders krijgen een gift van 750 euro „voor het lange wachten” op het afhandelen van de toeslagenaffaire. Het is de bedoeling dat het geld nog deze maand wordt gestort, zei staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Financiën, D66) vrijdag. In een video zei Van Huffelen dat 430 slachtoffers die in „schrijnende omstandigheden” verkeren, deze maand al een eerste compensatie hebben gekregen of zullen krijgen.

Lees ook: Wat je moet onthouden van de verhoren over de toeslagenaffaire

In de groep die nu wordt gecompenseerd, zitten ouders die door de belastingdienst ten onrechte waren aangemerkt als fraudeurs met ‘opzet en grove schuld’. Omdat de ouders in die categorie belandden, konden ze geen betalingsregeling treffen en ontstonden snel grote financiële problemen. De tegemoetkoming die zij nu krijgen is een gift, benadrukt Van Huffelen. De 750 euro staat los van de compensatie die de gedupeerde ouders nog gaan krijgen. Eerder kregen al 8.600 gedupeerde ouders een tegemoetkoming van 750 euro. De staatssecretaris beloofde alle gedupeerden juridische bijstand én een brief met daarin expliciet vermeld dat de problemen niet hun schuld zijn en dat ze „géén fraudeur” zijn.

De toeslagenaffaire draait om het doorgeslagen fraudebeleid dat de belastingdienst jarenlang voerde. Dat zorgde ervoor dat duizenden ouders, veelal met een migratieachtergrond, onterecht werden aangemerkt als fraudeur met kinderopvangtoeslag. De „institutionele vooringenomenheid” waarmee dat gepaard ging, heeft mogelijk ook gezorgd voor problemen met zorg- of huurtoeslagen en het kindgebonden budget. Hoeveel mensen hiervan de dupe werden, is niet bekend. Op dit moment zijn bij het ministerie vijf zaken bekend, schrijft de staatssecretaris.

Football news:

Sinds 1999 scoort Zlatan elk jaar. Gisteren scoorde hij de eerste goals in 2021
Real Madrid is ervan overtuigd dat PSG 150 miljoen euro zal vragen voor mbape. Madrid is niet bereid om zoveel te betalen. Real Madrid is van mening dat de overname van PSG striker Kylian Mbappe problematisch zal zijn. De club van Madrid is ervan overtuigd dat de Parijzenaars ongeveer 150 miljoen euro voor de speler zullen vragen. Real zal niet in staat zijn om aan dergelijke eisen te voldoen, volgens de overdracht van Jugones op El Chiringuito journalist Jose Pedrerol. De belangstelling van Madrid voor de Fransman is al lang bekend. Het huidige contract met PSG verloopt in de zomer van 2022. Dit seizoen heeft de speler 12 goals gescoord en 5 assists gemaakt in 16 Ligue 1 wedstrijden. Zijn volledige statistieken zijn hier te vinden
Arteta on Ozil: het is altijd triest als zo ' n figuur verlaat
Alabai zal in de zomer naar Real Madrid verhuizen. Het contract voor 4 jaar is overeengekomen, het salaris is ongeveer 11 miljoen euro (Marca)
Stefano Pioli: we zullen in April naar de tafel kijken. Voor Milaan is elke wedstrijd de belangrijkste
Zlatan Ibrahimovic: samen met Mandzukic zullen we de tegenstanders van Milaan afschrikken. Hij tekende een contract bij Real Milan striker Zlatan Ibrahimovic. Mario heeft een contract getekend, hij zal toetreden tot AC Milan. Dus nu zullen wij tweeën de tegenstanders bang maken zei Ibrahimovic op Sky. Eerder werd gemeld dat Mandzukic tot juni een contract met de Rossoneri zal ondertekenen. Milaan heeft de overdracht van de Kroaten met hun officiële middelen nog niet bevestigd
Milan scoorde 43 punten in 18 ronden - het beste resultaat sinds het seizoen 2003-2004. De club werd kampioen