Netherlands

GGD’en namen 11,3 miljoen coronatesten af bij 6,7 miljoen mensen

Foto: ANP

In de periode van 1 augustus vorig jaar tot medio april dit jaar hebben de GGD’en 11,3 miljoen coronatesten afgenomen bij 6,7 miljoen mensen. Dat telde het CBS. Jongeren (12 tot 25 jaar) lieten zich het vaakst testen, ouderen het minst.

Mensen met een baan lieten zich vaker testen (48 procent) dan mensen met een bijstandsuitkering (24 procent) of die met pensioen zijn (20 procent). Mensen met een baan in het onderwijs lieten zich met dik 60 procent het allervaakst testen.

De conclusie van het CBS betekent dat 38 procent van de Nederlandse bevolking zich in genoemde periode zich ten minste één keer heeft laten testen bij een GGD. Bijna 60 procent deed dat één keer, 24,5 procent twee keer en bijna 16 procent drie keer of zelfs nog vaker. Van alle bij de GGD geteste personen in deze periode heeft 17 procent minstens één keer een positieve testuitslag gekregen.

Het CBS zegt dat de GGD-data niet het volledige beeld geven. Testen kan immers ook elders, bijvoorbeeld in het ziekenhuis, in het verpleeghuis, bij de huisarts, via de werkgever of in commerciële teststraten. Veel zorgmedewerkers zijn getest in de zorginstellingen waar zij werken. Al deze testuitslagen zitten niet in het door het CBS geanalyseerde GGD-databestand. Het is niet bekend hoeveel testen er buiten de GGD om hebben plaatsgehad.

Football news:

Watzke op Holand ' s vertrek: voor het begin van het seizoen zeiden ze dat Hij ons zeker zou verlaten, maar hij is nog steeds hier
Roy Keane: Tottenham was zo slecht tegen Chelsea dat ik het niet kon geloven. Spelers willen zich niet verdedigen
Ancelotti over het WK om de 2 jaar: laten we het elk jaar houden, want dit is het geval
Ronaldo verloor 288.000 euro als gevolg van de fraude van een reisbureau met de creditcards van de speler
Ben je blij met de terugkeer van Glushakov en Dzyuba naar het Nederlands team?
Juventus is al net als Allegri ' s team zonder de bal, maar heeft helemaal geen andere modi. Milaan nog steeds gestraft voor deze
CSKA en Spartak sluiten de 8e ronde af. Wie zal de Moskou derby winnen?