Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

'Gezellig verlopen' Pride Amsterdam afgesloten met eindfeest op de Dam

De Dam is zondagmiddag volgestroomd met feestgangers voor het eindfeest van negen dagen Pride in Amsterdam. Het eindfeest duurt tot 22.00 uur. De organisatie is tevreden met hoe de week is verlopen.

Tijdens de 'closing party' worden onder meer de prijzen voor de botenparade uitgedeeld, zijn er optredens en spreekt de Burgemeester Femke Halsema spreekt het publiek toe.

Op de Dam is het "gezellig druk", zegt Pride-woordvoerder Martijn Albers. Hij blikt terug op een Pride waarbij "we elkaar weer mochten ontmoeten, onze verschillen vieren en overeenkomsten zien".

Met ruim driehonderd activiteiten tijdens het festival - volgens de organisatie meer dan ooit - kon Pride na twee coronajaren weer groots gevierd worden.

Canal Parade hoogtepunt

De Prideweek begon ruim een week geleden met de Pride Walk, een demonstratie voor gelijke rechten van lhbti'ers wereldwijd.

Het hoogtepunt van Pride was de Canal Parade. Tijdens de 25e editie van de botenparade voeren er zaterdag tachtig boten door de Amsterdamse grachten en stonden duizenden mensen feestelijk uitgedost langs de kant.

Het thema van de Canal Parade was 'My Gender, My Pride'. Met dat thema vroeg de organisatie extra aandacht voor groepen zoals transgender personen of mensen die non-binair zijn.

50

Topdrukte langs Amsterdamse grachten voor terugkeer Canal Pride