logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Netherlands

Gezant VS: Iraanse premie op hoofd Trump is belachelijk

Een Amerikaanse topfunctionaris noemt het „belachelijk” dat een Iraanse parlementariër een prijs heeft gezet op het hoofd van president Donald Trump. Politicus Ahmad Hamzeh loofde namens de inwoners van de provincie Kerman een beloning van 3 miljoen dollar (2,7 miljoen euro) uit voor de dood van de Amerikaanse leider.

De Amerikaanse gezant voor ontwapening, Robert Wood, heeft geen goed woord over de actie. „Het is gewoon belachelijk. Maar het geeft je een indruk van de terroristische basis van dat regime”, reageert hij in Genève. „En dat regime moet zijn gedrag veranderen.”

Parlementariër Hamzeh deed het aanbod volgens persbureau ISNA in het parlement. „Namens de inwoners van de provincie Kerman: we zullen 3 miljoen dollar in cash uitbetalen aan degene die Trump om het leven brengt”, stelde hij.

Hamzeh zei niet of de Iraanse leiders zijn plan steunen. De politicus komt uit dezelfde provincie als Qassem Soleimani, de machtige topmilitair die begin januari is gedood bij een Amerikaanse droneaanval in buurland Irak. Dat deed de spanning tussen Iran en de VS nog verder oplopen.

Themes
ICO