Netherlands

Gezant VS: Iraanse premie op hoofd Trump is belachelijk

Een Amerikaanse topfunctionaris noemt het „belachelijk” dat een Iraanse parlementariër een prijs heeft gezet op het hoofd van president Donald Trump. Politicus Ahmad Hamzeh loofde namens de inwoners van de provincie Kerman een beloning van 3 miljoen dollar (2,7 miljoen euro) uit voor de dood van de Amerikaanse leider.

De Amerikaanse gezant voor ontwapening, Robert Wood, heeft geen goed woord over de actie. „Het is gewoon belachelijk. Maar het geeft je een indruk van de terroristische basis van dat regime”, reageert hij in Genève. „En dat regime moet zijn gedrag veranderen.”

Parlementariër Hamzeh deed het aanbod volgens persbureau ISNA in het parlement. „Namens de inwoners van de provincie Kerman: we zullen 3 miljoen dollar in cash uitbetalen aan degene die Trump om het leven brengt”, stelde hij.

Hamzeh zei niet of de Iraanse leiders zijn plan steunen. De politicus komt uit dezelfde provincie als Qassem Soleimani, de machtige topmilitair die begin januari is gedood bij een Amerikaanse droneaanval in buurland Irak. Dat deed de spanning tussen Iran en de VS nog verder oplopen.

Football news:

PSG weigert Allie te huren vanwege de buitensporige eisen van Tottenham
Lopetegui over Beieren: een dergelijk team is al vele jaren niet meer in Europa geweest. Sevilla hoofdcoach Julen Lopetegui sprak vóór de Europese Super Cup, waar zijn team Bayern München zal spelen. Zo ' n team bestaat al jaren niet meer in Europa. Bayern heeft een coach die veel lof verdient voor de manier waarop hij het team leidde en zich liet zien. Het is erg moeilijk om zijn prestaties te herhalen. Dit team weet precies hoe ze willen spelen, aanvallen en verdedigen, zei Lopetegui
Ronaldo is een beest. Het is ongelooflijk dat hij vecht met Messi, minder begaafd door de natuur
Gotze op de verkeerde beslissing om terug te keren naar Borussia: de dingen gingen niet zoals ik verwachtte
Fans vonden het absoluut sensationeel dat een footballspeler op een trein kon stappen. En deels omdat hij kon lezen. De Noorse uit de Premier League vernietigt mythes
Paolo Maldini: Zlatan is een eeuwenoude all - rounder die altijd beslist over de uitkomst van de wedstrijd
Suarez weende op een afscheids persconferentie in Barca