Netherlands

Gewoon op primetime bij de NPO: ‘On de klas ruimte creëren voor radicale islamistische ideeën!’

Bloederige islamistische aanslagen zijn aan de orde van de dag, maar dat betekent absoluut niet dat salafistische en andere groezelige ideeën teveel aandacht hebben gekregen in Nederland. Integendeel: ze moeten juist meer plek krijgen in het land – zelfs in het onderwijs! Aldus gisteren het NPO-praatprogramma M.

De massaliteit van de woede over een paar tekeningetjes van de stichter van de islam, en de daaropvolgende aanslagengolf in Frankrijk, maakt duidelijk dat de radicale islam in Europa flink aan populariteit gewonnen heeft de afgelopen tientallen jaren. Wat nu de oplossing is, en hoe het idee dat onthoofdingen gepast zijn als een tijdschrift wat onschuldige spotprenten tekent, dat weet niemand precies. Nou ja, behalve dan docent Karim Amghar bij M gisteren. Die was bij de NPO-talkshow uitgenodigd om zijn idee om radicalisering te bestrijden uit de doeken te doen.

Wat deze revolutie in denken over het bestrijden van salafistische ideeën is? Nou, houd je vast: deze gedachten alleen maar een prominentere rol geven tijdens het onderwijs. Meer “plek en ruimte” scheppen voor kinderen die al op jonge leeftijd geherspenspoeld zijn met het idee dat je dood en verderf mag zaaien als je als radicale mohammedaan niet je zin krijgt. Dat is althans wat Karim Amghar (nota bene zelf docent!) verkondigde aan tafel in het programma.

Hij denkt dat dit de manier is om “pijn” te bestrijden, zo geeft hij aan. Tegenargumenten – radicale lui een podium geven radicaliseert alleen maar meer mensen – wuift hij weg.

Wie een stap terug zet, heeft door hoe ernstig dit soort ‘ideeën’ eigenlijk zijn. Daags na een bloederige aanslag in Nice – in feite bij ons om de hoek – is kennelijk het antwoord niet deze ideeën met wortel en tak uit te roeien, maar om dit gedachtengoed op schoot te nemen en uitgebreid te aaien. Als dít daadwerkelijk de oplossing is voor de culturele clash, dan zij we echt ten dode opgeschreven. Laat Amghar en zijn NPO-podiumverschaffers dus alsjeblieft roependen in de woestijn zijn. Want vuur bestrijdt je met vuur – niet door er nog wat benzine op te sprenkelen.

Football news:

Klopp op firmino: het Team is een orkest, en Bobby speelt er 12 instrumenten in. Hij is belangrijk voor ons.Liverpool manager Jurgen Klopp heeft veel gesproken over striker Roberto Firmino. Het was altijd belangrijk voor Bobby om te scoren. Dit is een perfecte footballspeler. Een voetbalteam is als een orkest. Om te spelen hebben we mensen nodig die verschillende instrumenten kennen. Sommigen van hen zijn luider, sommige Spelen rustiger, maar ze zijn allemaal belangrijk voor het ritme. Bobby is waanzinnig belangrijk, alsof hij 12 instrumenten in ons orkest speelt. Het is erg belangrijk voor ons ritme. Godzijdank kunnen we zonder hem spelen zonder verlies, maar het is geweldig om hem op het veld te hebben. Ik geef niets om Bobby, maar soms helpt het scoren van een doelpunt. Dit doel was erg belangrijk. Ik vond de reactie van de jongens het leukst. Natuurlijk vieren we altijd doelen, maar de reactie op dat doel was erg emotioneel, want de spelers lezen zeker de pers. Helaas zagen ze de kritiek. Dus we waren erg blij toen hij scoorde. Het was het juiste om te doen. Je weet hoe belangrijk hij voor ons is, dus ik hoef er niet eens over te praten, zei Klopp. Liverpool vierde Firmino ' s doel met het hele team. Roberto had een moeilijke start voor het seizoen-maar hij overwon verschrikkelijk ongeluk
Antonio Conte: ik denk niet dat Real Madrid kan huilen over hun verliezen. Het is grappig dat de media schrijven over hun problemen met het team
Lewandowski over de annulering van de Gouden Bal: zo belangrijk is het niet. Dergelijke Prijzen zijn iets extra -
Salah kan met Atalanta spelen. Hij werd ziek door het coronavirus
Geen nieuws. Ik heb geen idee wie voor Atalanta gaat spelen. Waarom zouden we ze informatie geven? Liverpool manager Jurgen Klopp spreekt voor de Champions League groep fase 4 wedstrijd tegen Atalanta. Over Tiago en andere spelers wier deelname aan de wedstrijd twijfelachtig is geen nieuws. We zullen zien. Ik wil er niet te veel over zeggen, want Ik heb geen idee wie Atalanta op het veld kan zetten. Waarom zouden we ze informatie geven?
Barcelona denkt erover om Garay te tekenen vanwege de blessure van Pique
Pepe verontschuldigde zich voor de rode in de wedstrijd met Leeds: er is geen excuus voor mijn gedrag. Het spijt me zeer dat de middenvelder van Arsenal Nicolas Pepe zich verontschuldigde voor de schorsing die hij verdiende in de wedstrijd van de 9de ronde van de Premier League