Netherlands

Gewelddadige protesten tegen coronamaatregelen Zuid-Europa

Op meerdere plaatsen in Zuid-Europa zijn protesten tegen het strenge coronabeleid uitgelopen op rellen. Betogers raakten slaags met de politie in grote steden als Barcelona in Spanje en Florence in Italië.

In Barcelona liep vrijdag een demonstratie met zo’n zevenhonderd deelnemers uit de hand. Tientallen mensen begonnen volgens de politie met „gevaarlijke voorwerpen” te gooien. Er zouden zeker twintig agenten gewond zijn geraakt en twaalf arrestaties zijn verricht.

Een journalist in de metropool noemde de taferelen chaotisch. Betogers met mondkapjes scandeerden „vrijheid” en zochten de confrontatie met agenten. In het stadscentrum klonk ondertussen het gegil van sirenes en steeg rook op bij in brand gestoken barricades.

Ook in de plaats Vilafranca del Penedès in Catalonië was het onrustig. Daar probeerde een grote groep jongeren volgens Spaanse media het gemeentehuis te bestormen. In de stad Burgos, in het noorden van Spanje, gooiden jongeren met flessen en stenen naar agenten.

Veel Spaanse regio’s hebben hun grenzen gesloten om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. In Catalonië is het beleid nog strenger. Daar mogen inwoners tijdens weekenden hun gemeenten niet uit en zijn horecazaken gesloten.

De onrust over strenge coronamaatregelen beperkt zich niet tot Spanje. Ook in de Italiaanse stad Florence greep de politie in tijdens protestacties. Er hadden zich vrijdagavond laat zo’n tweehonderd demonstranten verzameld. De oproerpolitie greep in toen betogers naar het beroemde plein Piazza della Signoria wilden trekken.

Betogers zouden met moltovcocktails, flessen en stenen hebben gegooid. De politie arresteerde ongeveer twintig verdachten. De burgemeester van de stad reageerde zaterdag woest op het geweld. Dario Nardella sprak over een „verschrikkelijke en pijnlijke nacht” voor zijn stad.

Football news:

Pogba en Mctominay zullen niet met Southampton spelen vanwege blessures
Chalhanoglu zal naar Manchester United verhuizen in de zomer van 2021 (Christian Falk). AC Milan middenvelder Hakan Chalhanoglu kan een Manchester United speler worden. De kans dat de 26-jarige aan het begin van het seizoen 2021/22 tot de Engelse club zal toetreden, is 90%, schrijft Sempre Milan, verwijzend naar exclusieve informatie van Sport Bild journalist Christian Falk. AC Milan is te laat met de onderhandelingen over een nieuw contract met de speler en zijn huidige overeenkomst loopt af in juni 2021. Çalhanoğlu heeft dus sinds januari het recht om met andere clubs te onderhandelen. Volgens onze informatie hebben de eerste onderhandelingen tussen Manchester City en Chalhanoglu over de overgang naar 2021 deze zomer al plaatsgevonden. Zij bevonden zich toen in een vergevorderd stadium. Dit werd ondersteund door het feit dat Milan ' s management Juventus afwees, die kort voor het transfervenster in de zomer van 2020 Chalhanoglu wilde tekenen. Op dit moment hebben we het over het salaris dat de speler zal ontvangen. Het feit dat chalhanoglu een vrije agent zal zijn, is een groot voordeel voor hem zei Falk. Dit seizoen maakte de speler 8 optredens voor AC Milan in de Serie A en maakte één assist. De volledige statistieken zijn hier te vinden
Benzema, Carvajal, Ramos en Valverde zullen niet spelen met Alaves als gevolg van blessures
Ronaldo speelt niet tegen Benevento. Volgens journalist Gianluca Di Marzio zal Juve striker Cristiano Ronaldo morgen niet deelnemen aan deze wedstrijd, omdat de hoofdcoach van het team Andrea Pirlo besloten heeft om hem te laten rusten
Alaba ' s agent wil een gesprek beginnen met Chelsea en PSG in Januari
Klopp op de kalender van de Premier League: wat ik ook zeg, het zal niet helpen. Verspilling van tijd
Barcelona bracht hulde aan Maradona met een minuut stilte voor de training