Netherlands

Geweld tegen hulpdiensten? Direct de cel in!

Den Haag is het zat, al jaren neemt het geweld tegen de politie, brandweer en ambulancepersoneel toe. We kennen allemaal de beelden van zotten die ambulancebroeders belagen terwijl ze juist vaak een bekende van de belagers behandelen. Idioterie den top! De overheid is het zat, geweld tegen hulpdiensten? Niet langer een geldboete of taakstraf maar gewoon een tijdje brommen! Keiharde law en order dus!

Ministers Grapperhaus en Dekker zullen vandaag met een wetsvoorstel komen om dit voor elkaar te krijgen. Niet langer een halfslachtige taakstraf voor een geweldsdelict tegen de hulpdiensten maar gewoon een tijdje brommen! Na lang aandringen van de VVD, CDA en PVV komt het er dan mogelijk van.

Geweld tegen politieagenten en hulpverleners is onaanvaardbaar. Zij handhaven de orde, treden op onder gevaarlijke omstandigheden en verlenen hulp aan mensen in nood”, zegt minister Grapperhaus. „Niet zelden staan zij mensen bij die in acuut levensbedreigende situaties verkeren. Dat geweld moet stevig worden aangepakt en daar past geen taakstraf bij.”

In 2018 waren er meer dan 10.000 geweldsdelicten tegen onze hulpdiensten, 1000 meer dan in 2017. Een uiterst negatieve ontwikkeling dus. Voor onze hulpdiensten is het de normaalste zaak dat ze belaagd worden of voorwerpen naar hun hoofd krijgen geworpen terwijl ze levens proberen te redden of beschermen.

Hiermee wil het kabinet alle vormen van geweld tegen de hulpdiensten dus veel zwaarder straffen. Ze hoop zo de groei in het geweld tegen te gaan. Een krachtig signaal naar de idioten die dit dus doen! Blijf met je handen af van de hulpdiensten!

Football news:

Rashford over de dood van George Floyd: zwarte levens zijn belangrijk. We zijn belangrijk
Messi verlaat Barcelona niet gratis in de zomer. Deze clausule in de overeenkomst is niet langer geldig
Manchester United heeft ighalo ' s lening verlengd tot 31 januari 2021
PSG kan Milinkovic-Savic en Marusic kopen uit Lazio voor 80 miljoen euro
Niang is Interessant voor Tottenham, maar de verhuizing naar Marseille is echter
Coutinho ' s agent: Philippe wil graag terug naar de Premier League, maar er zijn ook gesprekken geweest met Bayern over volgend seizoen
Bayern President op Sanaa: hij speelt in Nike cleats. Als hij naar ons toe gaat, zal hij leren over de voordelen van adidas