Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Getest: Dit is de beste cv-ketel

Door Consumentenbond

Wat is de beste cv-ketel? En welke heeft de beste prijs-kwaliteitverhouding? De Consumentenbond geeft antwoord.

Gasloos wonen is tegenwoordig het streven. Maar veel oudere woningen kunnen (nog) niet helemaal van het gas af. En als de cv-ketel aan vervanging toe is, zal er toch een nieuwe moeten komen.

Bij de aanschaf van een nieuwe cv-ketel is de CW-waarde van belang. Hoe hoger de waarde, hoe sneller en hoe meer warm water de ketel kan produceren. Van alle geteste cv-ketels hebben de meeste een waarde van CW4. Zet je nooit twee warme kranen tegelijk aan en heb je geen bad in huis? Dan is CW3 voor jouw woning waarschijnlijk ook voldoende.

Let op: ga nooit zelf sleutelen aan een cv-ketel. En laat een nieuwe ketel altijd installeren door een erkend installateur.

De Consumentenbond test cv-ketels onder meer op hoe zuinig ze zijn met water verwarmen, verwarming en stroomverbruik. Daarnaast wordt ook gekeken naar zaken als comfort, levensduur en geluid. In totaal zijn meer dan 35 cv-ketels getest die op dit moment redelijk tot goed verkrijgbaar zijn.

Een cv-ketel van Intergas komt als Beste uit de Test. Een model van Remeha is een goed alternatief en blinkt uit in zuinigheid bij het verwarmen van je woning.

NB.: Er kwamen meer cv-ketels als Beste uit de Test. We lichten hier de cv-ketel uit met de laagste prijs.

Beste uit de Test: Intergas Xtreme 30

Prijs: 1.259 euro
Testoordeel: 7,9
Gaskeur CW-label: CW4
Garantie op toestel: twee jaar
Garantie warmtewisselaar: vijftien jaar
Vind de laagste prijs
Bekijk alle geteste cv-ketels
Kies de beste cv-ketel voor jou

Deze cv-ketel van Intergas is al een tijdje op de markt, maar komt nog steeds als Beste uit de Test. Hij is verkrijgbaar met verschillende CW-waardes. De Xtreme 30 is de variant met CW4.

De ketel doet het op bijna alle onderdelen goed en scoort nergens een onvoldoende. Hij verwarmt goed en energiezuinig. Ook is hij zuinig bij het maken van warm water. Daarnaast blijft de temperatuur van het water goed stabiel en hoef je de kraan niet ver open te zetten voor je warm water krijgt. Ook duurt het niet lang voor een bad is gevuld.

Mensen zijn over het algemeen tevreden met deze ketel. Hij wordt gezien als betrouwbaar en scoort goed op levensduur. Een klein minpuntje is dat de ketel in de eco-stand er soms wat lang over doet voor hij stabiel warm water levert.

Alternatief: Remeha Tzerra Ace 28c CW4

Prijs: 1.349 euro
Testoordeel: 7,7
Gaskeur CW-label: CW4
Garantie op toestel: twee jaar
Garantie warmtewisselaar: tien jaar
Vind de laagste prijs
Bekijk alle geteste cv-ketels
Kies de beste cv-ketel voor jou

Een goed alternatief is deze ketel van Remeha. Ook dit model is verkrijgbaar met verschillende CW-waardes. Dit is de variant met CW4, dezelfde waarde als de ketel van Intergas.

Wat betreft de score doet de Remeha maar weinig onder voor de Xtreme 30 van Intergas. De Remeha scoort ook op geen enkel onderdeel een onvoldoende. Als je vooral een ketel zoekt voor het verwarmen van je huis, scoort deze ketel zelfs ietsje beter dan die van Intergas.

Maar ook warm water levert hij energiezuinig en stabiel. En het duurt ook met dit model niet lang voor je een bad hebt gevuld. Ook over deze Remeha zijn mensen tevreden. Hij scoort goed op betrouwbaarheid en levensduur.

Hij is iets minder goed in verwarmen op een laag pitje dan de ketel van Intergas. Maar hij scoort op dat punt nog steeds ruim voldoende.

Verantwoording

In deze rubriek schrijven we wekelijks over huishoudelijke en technologische apparaten die door de Consumentenbond zijn getest. Dit is een samenwerking tussen de onafhankelijke redactie van deze site en de Consumentenbond.

De Consumentenbond test jaarlijks duizenden producten, samen met gekwalificeerde technici in gespecialiseerde laboratoria in binnen- en buitenland. De producten die getest worden, worden in de winkel gekocht, zodat deze niet vooraf worden gemanipuleerd door fabrikanten.

Nieuwe modellen worden zo snel mogelijk na introductie getest. Hoe snel dat is, verschilt per product. De Beste uit de Test is het product met het beste testoordeel, dat goed verkrijgbaar is. Dit kan ook een wat ouder model zijn, omdat een nieuwer model lang niet altijd beter is. De Beste Koop is het product met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

De genoemde prijs van een product is de laagste winkelprijs van dit moment voor zover bekend bij de Consumentenbond. Maar prijzen kunnen per dag verschillen. Als er geen recente winkelprijs bekend is, wordt de richtprijs genoemd.

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.