Netherlands

Gestrande walvis na urenlange reddingsoperatie bevrijd bij Londense sluis

In Londen zijn reddingsdiensten urenlang in de weer geweest om een gestrande walvis in de Thames te helpen. Het dier leek sinds gisteravond vast te zitten op een betonnen helling bij de sluis van Richmond, in het zuidwesten van de hoofdstad.

Volgens Britse media gaat het waarschijnlijk om een dwergvinvis. Het drie tot vier meter lange dier was eerdere op dag al gezien op een andere deel van de Thames.

Bij de reddingsoperatie waren de brandweer en meerdere reddingsdiensten betrokken. Sinds gisteravond werd huid van de walvis met een slang natgehouden. Aan het begin van de nacht slaagden ze erin om het dier los te krijgen van de betonnen helling.

Toen dat lukte, kregen de hulpdiensten applaus van toeschouwers aan de oever van de Thames:

Volgens een verslaggever van de BBC wordt de walvis begeleid naar een veiliger deel van de rivier, waar een dierenarts zal controleren hoe het dier eraan toe is. "Het is nog niet zeker of hij het gaat redden", schrijft hij op Twitter.

De reddingsoperatie duurde zeven uur en trok veel publiek, vooral toen het nog licht was. "We geloofden onze ogen niet toen we die arme stakker zagen. Zoiets gebeurt niet elke dag in Richmond", zegt een omwonende tegen de BBC.

Als de walvis zelfstandig kan terugzwemmen naar de Noordzee, dan heeft die nog een flinke tocht voor de boeg. De monding van de Thames ligt zo'n honderd kilometer stroomafwaarts.

Football news:

De Spaanse fan gaat al sinds 1979 naar de wedstrijden van het nationale team. Hij kwam naar de Euro met de beroemde drum (hij zou het hebben verloren tijdens de lockdown)
Ronaldo verwijderde de gesponsorde Coca-Cola op een persconferentie. Cristiano is sterk tegen suiker-maakt er zelfs geen reclame voor
Zweden voorwaarts Isak: ik zou graag wat meer bezit hebben. Maar we zijn blij met het punt
Luis Enrique: Spanje probeerde kansen te creëren, maar het veld was niet de beste. Spelers klaagden
Laporte op Morata ' s blunder: hij zal de mond van iedereen te sluiten door het scoren van drie doelpunten in de volgende wedstrijd
Messi scoorde uit Chili ' s vrije trap. Hij werd de recordhouder van Argentinië voor doelpunten in officiële wedstrijden
Spanje scoorde 2 schoten op doel in de 2e helft tegen Zweden-beide na 89 minuten