Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Ger Driessen ontkent met meldpunt over Joep Dohmen een aanval op journalistiek ontketend te hebben

Ger Driessen - © ANP/Ton Poortvliet

Oud-gedeputeerde Ger Driessen (CDA) ontkent met zijn opgerichte Joep Dohmen-meldpunt een aanval op de journalistiek ontketend te hebben. "Ik richt me op Joep Dohmen, die me zonder enig bewijs beticht van bordeelbezoek", aldus Driessen. "Dat is gelogen. Ik laat me niet uitmaken voor hoerenloper."

“De beroepsgroep moet meer aandacht hebben voor misbruik van journalistieke vrijheid”, zei hij. “Onderzoeksjournalistiek is prima. Maar met leugens hebben ze met mij de verkeerde te pakken. De NVJ zou kritisch moeten zijn op mensen als Dohmen.”

Het CDA veroordeelde het ‘Dohmen-meldpunt’ eerder deze dag. “Het CDA staat pal voor de persvrijheid. Daar past een meldpunt tegen een journalist niet bij”, aldus partijvoorzitter Hans Huibers. Huibers heeft dat ook persoonlijk aan Driessen laten weten.

De reactie van Huibers noemt Driessen nu echter vluchtgedrag. “Te makkelijk gezegd vanuit Den Haag, in plaats van dat hij opkomt voor zijn mensen.”

De oud-gedeputeerde Ger Driessen (CDA) vraagt mensen om hun ervaringen met NRC-journalist Joep Dohmen te delen. Zij kunnen dit doen middels een speciaal daarvoor opgerichte website. Hij doet dit onder andere, omdat hij het oneens is met de inhoud uit het boek De Vriendenreünie van Dohmen en diens collega Paul van der Steen.

Lees ook:

CDA ongelukkig met meldpunt Dohmen: “pal voor de persvrijheid’

Meldpunt tegen NRC-journalist Dohmen opgezet door oud-gedeputeerde Ger Driessen (CDA)