Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Gepasseerde Cillessen mag volgens Koeman nog hopen op terugkeer bij Oranje

Door onze sportredactie

Ronald Koeman sluit niet uit dat hij Jasper Cillessen in september weer terughaalt bij Oranje. Volgens de bondscoach hangt het van de vorm van de 34-jarige keeper af of hij op korte termijn terugkeert bij het Nederlands elftal.

"Nee, het klopt niet dat Jasper voorlopig niet meer in aanmerking komt voor Oranje", zei Koeman zaterdag tijdens een persconferentie. "Wij hebben voor deze Nations League voor de drie beste keepers gekozen."

"Het hangt er vanaf of ik hem er snel bij haal of niet. Dit is het einde van het seizoen. We gaan straks het nieuwe seizoen in en dan gaan we kijken. We hebben nu niet voor Jasper gekozen vanwege zijn vorm."

Cillessen was de opvallendste afwezige in de selectie van Koeman voor de finaleronde in de Nations League. De doelman van NEC stond in maart nog onder de lat bij de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Frankrijk (4-0-nederlaag) en Gibraltar (3-0-zege), al maakte hij daarin geen overtuigende indruk. Ook bij NEC keepte hij de afgelopen maanden ronduit ongelukkig.

De eindronde van de Nations League wordt volgende week in Nederland gehouden. Oranje speelt woensdag in De Kuip in de halve finale tegen Kroatië. Zondag staat de finale en zaterdag staat de troostfinale op het programma.