Netherlands

Geleens popfestival Mama’s Pride gaat door na extra steun van gemeente

Geleens popfestival Mama’s Pride gaat door na extra steun van gemeente

Afbeelding: Rob Oostwegel

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Gesprekken tussen wethouder Berry van Rijswijk van Sittard-Geleen en de organisatie van Mama’s Pride hebben ertoe geleid dat er dit jaar toch een nieuwe editie van het festival komt.

Donderdagmiddag zat de wethouder opnieuw aan tafel met organisator Koen van den Berg. In december werd bekend dat Mama’s Pride dreigde te stoppen, omdat er een tekort op de begroting was ontstaan. Dit tekort was mede de oorzaak van een lager toegekende subsidie van de gemeente dan waarop de organisatie had gerekend. Een andere reden voor de precaire financiële situatie van het gratis toegankelijke festival is de regenachtige editie van 2018 waardoor de reserves zijn geslonken.

Lees ook: Mama’s Pride dreigt met stoppen als het geen hogere subsidie krijgt van Sittard-Geleen

Eerder gaf Van Rijswijk al aan dat het subsidiebedrag van 25.000 euro niet verhoogd zal worden. Toch doet hij nu een financiële handreiking. Zo neemt de gemeente de schoonmaakkosten (2500 euro) voor haar rekening en is hij bereid om bij uitzondering 5000 euro achteraf te subsidiëren mochten eventuele inkomsten lager uitvallen vanwege slecht weer. „Het gaat hierbij om eenmalige bedragen”, benadrukt Van Rijswijk.

Materiaal

Een andere toezegging die gedaan is door de gemeente betreft materiële ondersteuning. Zo mag Mama’s Pride gebruikmaken van onder andere banken, tafels en toiletunits die in bezit zijn van de gemeente en gebruikt worden bij bijvoorbeeld het Oktoberfeest en Sint Rosa Festival.

De komende editie is daarmee veiliggesteld. Vorig jaar nam bureau Berenschot het evenementenbeleid van Sittard-Geleen onder de loep. Dit leidt tot een nieuwe subsidiebeoordeling van evenementen in 2021 als het nieuwe uitvoeringsbeleid ingaat. Dan kan pas worden beoordeeld in hoeverre Mama’s Pride ook voor de verdere toekomst is verzekerd van subsidie.

Lees ook: Subsidies evenementen Sittard-Geleen weer onder de loep

Football news:

Thomas Tuchel:als beide benen intact waren, had je mijn 40 meter sprint kunnen zien
PSG redde Tuchel ' s huisdier: Choupo-moting kreeg iedereen gratis, slaagde er niet in om vanaf een centimeter te scoren, en trok Paris nu naar de halve finale van de Champions League
Gian Piero Gasperini: het ergste is dat we zo dichtbij waren. Ik kan alleen de jongens bedanken
Neymar was de speler van de wedstrijd Atalanta-PSG. Hij assisteerde
ПС PSG leed door de hele kwartfinale en draaide het om in 149 seconden. De Italiaanse vloek opgeheven en zo ver gegaan in de Champions League voor de eerste keer in 25 jaar
ПС PSG ' s pijn werd omgezet in geluk: in drie minuten, de lijdende sterren veranderden in het vieren van koningen
De club uit Italië wint de Champions League niet voor het 10de jaar op rij. Dit is een anti-record