logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Netherlands

Geleens popfestival Mama’s Pride gaat door

Geleens popfestival Mama’s Pride gaat door

Afbeelding: Rob Oostwegel

Born / Buchten / Holtum / Papenhoven / Geleen / Graetheide / Sittard / Windraak / Limbricht / Einighausen / Guttecoven / Munstergeleen / Obbicht / Grevenbicht -

Gesprekken tussen wethouder Berry van Rijswijk van Sittard-Geleen en de organisatie van Mama’s Pride hebben ertoe geleid dat er dit jaar toch een nieuwe editie van het festival komt.

Donderdagmiddag zat de wethouder opnieuw aan tafel met organisator Koen van den Berg. In december werd bekend dat Mama’s Pride dreigde te stoppen omdat er een tekort op de begroting was ontstaan. Dit tekort was mede de oorzaak van een lager toegekende subsidie van de gemeente dan waarop de organisatie had gerekend. Een andere reden voor de precaire financiële situatie van het gratis toegankelijke festival is de regenachtige editie van 2018 waardoor de reserves zijn geslonken.

Lees ook: Mama’s Pride dreigt met stoppen als het geen hogere subsidie krijgt van Sittard-Geleen

Handreiking

Eerder gaf Van Rijswijk al aan dat het subsidiebedrag van 25.000 euro niet verhoogd zal worden. Toch doet hij nu een financiële handreiking. Zo neemt de gemeente de schoonmaakkosten (2500 euro) voor haar rekening en is hij bereid om bij uitzondering 5000 euro achteraf te subsidiëren mochten eventuele achterblijvende inkomsten uitblijven vanwege slecht weer. „Het gaat hierbij om eenmalige bedragen”, benadrukt Van Rijswijk.

Materiaal

Een andere toezegging die gedaan is door de gemeente betreft materiële ondersteuning. Zo mag Mama’s Pride gebruikmaken van onder andere banken, tafels en toiletunits die in bezit zijn van de gemeente en gebruikt worden bij bijvoorbeeld het Oktoberfeest en Sint Rosa Festival.

Evenementenbeleid

De komende editie is daarmee veiliggesteld. Onlangs nam bureau Berenschot het evenementenbeleid van Sittard-Geleen onder de loep. Dit leidt tot een nieuwe subsidiebeoordeling van evenementen in 2021 als het nieuwe uitvoeringsbeleid ingaat. Dan kan pas worden beoordeeld of Mama’s Pride ook voor de verdere toekomst is verzekerd.

Lees ook:Organisatie van festival Mama’s Pride en gemeente Sittard-Geleen donderdag in gesprek

Themes
ICO