Netherlands

Geldkoeriers raken mogelijk 1 miljoen euro kwijt

Twee geldkoeriers uit Schiedam en Rotterdam die op een warme zomerdag met 1 miljoen euro in twee grote boodschappentassen onderweg waren, kunnen waarschijnlijk naar dat geld fluiten.

Als het aan de officier van justitie ligt wordt dat geld verbeurd verklaard. In de rechtbank van Rotterdam zei de aanklager dat het inkomen van de verdachten bij lange na niet voldoende is om te verklaren dat zij zo’n groot bedrag tot hun beschikking hadden. Het geld is volgens hem vermoedelijk misdaadgeld.

Wegens het witwassen van crimineel geld werd tegen de geldkoeriers van 21 en 24 jaar 36 maanden gevangenisstraf geëist. De jongste moet volgens het OM nog eens vier weken extra zitten, omdat hij in juli met zijn VW Polo op de A2 van Utrecht naar Amsterdam een stopteken voor een verkeerscontrole negeerde en er met hoge snelheid vandoor ging. Daarbij werd een reeks ernstige verkeersovertredingen gepleegd.

Het OM kondigde ook de ontneming aan van onverklaarbare contante stortingen op de bankrekeningen van de broers.

Football news:

Klopp op de kalender van de Premier League: wat ik ook zeg, het zal niet helpen. Verspilling van tijd
Barcelona bracht hulde aan Maradona met een minuut stilte voor de training
Benzema traint niet in de Algemene groep en werkt indviualno
Heb je de vorm gezien die je wilde tekenen? Op 11 November werd de eerste poging door de verzender verboden.De passagiers van de Overwinningsvlucht Moskou - Jekaterinenburg kwamen 20 minuten te laat aan op hun bestemming vanwege deze ommezwaai
Chelsea wil altijd de no 1 club in Londen zijn. Chelsea Defender Cesar aspilicueta sprak voor de wedstrijd van de 10de ronde van de Premier League met Tottenham
Tebas over Messi: Ik wil Leo in La Liga zien evenals Mourinho, Pep, Klopp, Ronaldo
Vaarwel Maradona in Argentinië: er waren alleen familieleden, begraven naast hun ouders