Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Geldigheidsduur Air Miles worden verder ingeperkt

Door Eva Schouten

Air Miles die vanaf 20 februari gespaard worden, zijn twee jaar geldig. Nu zijn de digitale punten nog vijf jaar geldig, tot 2018 zelfs oneindig. We hebben met zijn allen zo'n 6 miljard Miles op onze pasjes staan, laat de organisatie achter het systeem desgevraagd aan NU.nl weten.

"Meestal zijn punten een jaar geldig, bij ons waren het er vijf en dat gaat nu naar twee", zegt directeur Noor Cloo, van Loyalty Management, de organisatie achter het spaarsysteem. "Alle miljarden Miles die mensen nu hebben, blijven vijf jaar geldig", benadrukt Cloo.

De organisatie achter het populaire spaarsysteem wil meer dynamiek in het sparen. "En dat mensen er meer mee doen." Hoeveel waarde 1 punt vertegenwoordigt, verschilt per bedrijf en hangt ook van acties af. Zo verdubbelde Albert Heijn onlangs een paar dagen de inwisselwaarde van Air Miles. Dan worden er direct veel meer ingewisseld.

Soms is een Mile 0,5 eurocent waard, soms loopt dat op tot 2 eurocent. "We willen het programma in ieder geval waardevoller maken", zegt de directeur. Tegenwoordig kun je ook Miles sparen bij bijvoorbeeld Booking.com. Bedrijven die vanaf het eerst moment deelnemen, zijn Albert Heijn en Shell.

Wanneer je Air Miles inwisselt, vervallen die met de kortste geldigheidsduur als eerste, belooft Loyalty Management. "De komende tijd komen er meer mogelijkheden om te sparen én in te wisselen", besluit Cloo.