Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Geld- en taakstraf voor man die tonnen wegsluisde van Eurosonic Noorderslag

Door onze entertainmentredactie

De financieel medewerker die ruim 300.000 euro wegsluisde van Eurosonic Noorderslag (ESNS), is maandag veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur. Daarnaast krijgt hij een voorwaardelijke celstraf van twaalf maanden en moet hij alles terugbetalen.

De organisatie van Eurosonic Noorderslag ontdekte de fraude in de zomer van 2021. De dader was toen al bijna twee jaar geld aan het wegsluizen. Relatief kleine bedragen kwamen terecht bij goksites of werden weggeboekt naar privérekeningen.

De 33-jarige man uit Groningen heeft schuld bekend. Hij gebruikte het geld voor zijn gokverslaving. ESNS krijgt het gestolen geld nu terug van de Staat. Die verhaalt het bedrag van in totaal 335.000 euro terug op de fraudeur.

"Ik ging met kleine bedragen gokken om een groot bedrag te winnen", zei de man. "Ik was zwaar gokverslaafd. Ik had geen idee wat ik deed. Het werd alleen maar erger. Ik wilde het verlies weer goedmaken en dacht met gokken alles terug te kunnen verdienen."

De man kwam eerdere afspraken van een terugbetalingsregeling met ESNS niet na. Vorig jaar werd op een deel van zijn salaris bij een nieuwe werkgever beslag gelegd door een deurwaarder, maar dit dienstverband werd niet verlengd.

Ook kampt de man met schulden elders. Hij is in therapie geweest en zegt niet meer te gokken. Het Openbaar Ministerie eiste de maximale taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van negen maanden. De rechter verhoogde die laatste straf dus met drie maanden.