Netherlands

Gekaapte helikopter cirkelt boven Brusselse gevangenissen

Niemand ontsnapt

10 minuten geleden Aangepast: 1 minuut geleden

Beeld ter illustratie Beeld © AFP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Drie Belgische gewapende mannen hebben een helikopter gekaapt in een vermoedelijke poging om mensen te bevrijden uit gevangenissen. Ze kaapten een heli in Antwerpen en dwongen de piloot te vliegen naar enkele gevangeniscomplexen in Brussel.

Wat ze precies van plan waren, is niet duidelijk. Toen een politiehelikopter arriveerde sloegen ze op de vlucht. Ze ontkwamen uiteindelijk toen de helikopter landde in het Waalse dorpje Helecine. 

Niemand ontsnapt 

Uit de gevangenissen is in ieder geval niemand ontsnapt, laat een woordvoerder van het Belgische gevangenisautoriteit weten.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Ontsnapte Belg opgepakt die ansichtkaart naar gevangenis stuurde

De helikopter deed vier gevangenissen aan in Brussel. Boven alle vier bleef de helikopter in de lucht hangen. Of het plan was om te landen en gevangenen te helpen ontsnappen, is niet duidelijk. 

Volgens de Vlaamse krant HLN hadden de drie hun actie voorbereid door te bellen met de gevangenis om mee te delen dat er vanuit een helikopter filmopnames zouden worden gemaakt in de buurt van de gevangenis. Op die manier hoopten ze minder op te vallen. 

Football news:

Leonardo sprak met de vertegenwoordigers van Mbappe over de contractverlenging. De speler wil weten hoe de club zich zal ontwikkelen
Salzburg coach Marsh: Attico verschilt niet van Lokomotiv in hun spelstijl. Het verschil in het niveau van de spelers
Bartomeu en zijn directeurs kunnen morgen ontslag nemen als de motie van wantrouwen niet wordt uitgesteld.Het management van Barcelona wil geen motie van wantrouwen in club President Josep Bartomeu houden. De Catalaanse club deed een beroep op de Generalitat (regering) Catalonië om de stemming, die gepland was voor 1 en 2 November, uit te stellen, maar werd geweigerd, ondanks de aanbevelingen van de regering om thuis te blijven en de noodtoestand opgelegd. Bartomeu en zijn team kunnen morgen ontslag nemen als de generale staf het besluit goedkeurt om een stemming te houden over de goedgekeurde data. Volgens Diario Sport, heeft de Barca President zijn raad van Bestuur al meegedeeld dat het ontslag van het hele management morgen kan worden aangekondigd
Luka Modric: zou de Gouden Bal inruilen voor Kroatië dat het WK
We hebben Bale ' s golfvaardigheden met de profs uit elkaar gehaald. Het lijkt erop dat Gareth 15 uur per week traint.Het blijkt dat hij ooit zijn leven riskeerde
Alli werd niet opgenomen in Tottenham ' s bod voor de wedstrijd tegen Burnley, hoewel hij niet gewond was
Isco: Zidane verandert me in de 50-60e minuut of zelfs in de helft van de tijd, en laat me vrij in de 80e