Netherlands

Geheim Windows XP-thema veranderde besturingssysteem in een Mac

Candy

17 minuten geleden Aangepast: 6 minuten geleden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Een geheim thema voor Windows XP liet het besturingssysteem er meer uitzien als een Mac.

Dat blijkt uit de broncode die recent van het besturingssysteem is gelekt, aldus The Verge. De broncode laat zien wat er precies achter de software van Microsoft schuilzit.

In die code zit onder andere het Windows XP-thema Candy, dat verdacht veel lijkt op het thema Aqua dat jarenlang in het besturingssysteem op Apple-computers werd gebruikt. Hierdoor leek een computer met Windows XP ineens meer op een Mac.

Voor intern gebruikt

Het thema was experimenteel en is ook nooit helemaal afgemaakt. In de code staat vermeld dat hij alleen voor intern gebruik bedoeld was.

Vermoedelijk wilde Microsoft zien hoe ze hun software meer op die van Apple konden laten lijken. Windows XP verscheen in 2001, terwijl het Aqua-thema in 2000 op Macworld werd gepresenteerd.

Eigen thema's maken

Het thema vormde ook de basis voor Windows XP-software waarmee ontwikkelaars hun eigen kleurensets voor het besturingssysteem konden maken.

De broncode van Windows XP verscheen recent op discussieforum 4chan. Volgens de anonieme plaatser waren de gegevens al jarenlang in handen van hackers, maar zijn ze nu voor het eerst beschikbaar voor een groot publiek.

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Dell XPS 13: beste koop onder de Windows-laptops

Football news:

Mitryushkin op weg naar Fortuna: Duitsland is een land van goal Keepers. Ik kan hier veel leren, nieuwkomer van Fortuna Anton Mitryushkin deelde zijn emoties door zich bij een nieuwe club aan te sluiten. Ik ben blij en dankbaar om deel uit te maken van deze grote club en om de volgende stap in mijn ontwikkeling hier te kunnen zetten. Duitsland is een land van goal Keepers, dus ik weet zeker dat ik hier veel kan leren. Toen ik hier vorige week trainde, merkte ik de aangename sfeer in het team. Dus ik dacht niet twee keer na toen mij deze kans werd geboden, zei de Rus
Scott Micromini: het heeft geen zin PSG te verslaan als je niet op dezelfde manier speelt met Leipzig
Alejandro Gomez: hebben Ricica was het coronavirus, en hij viel in een depressie. Nu is alles goed met hem
Lyon wil Griezmann huren en is bereid om Barca Depay gratis te geven in het geval van een deal (Okdiario)
Bij de aanval op Bayern kan Nikolic gebruik maken van de Hoffenheim-techniek-lokkend in de druk en een lange pas naar de Alaba zone
Bayern-Loko-Utkin ' s eerste wedstrijd als commentator: verzekerde Yevgeny Mayorov, opgezet in de gang, na de terugkeer 0:5 jokte over bier
Voormalig Spartak Keeper Mitryushkin werd een speler van Fortuin