Netherlands

Geert Wilders steekt opgestapte Thierry Baudet hart onder riem: ‘Je hebt lef en dat kunnen er maar weinig zeggen!’

PVV-leider Geert Wilders heeft zijn mede-fractievoorzitter Thierry Baudet een openlijk bericht van steun gestuurd, nu laatstgenoemde aftreedt als partijleider na een rel over de FVD-jongerenbeweging en de Kamerkandidatuur van zijn rechterhand Freek Jansen. Wilders bewondert Baudet nog steeds, laat hij weten.

Wat er ook gebeurt bij Forum voor Democratie, PVV-leider Geert Wilders blijft Thierry Baudet op een persoonlijk niveau altijd steunen. Dat is de kern van een boodschap die de oppositieleider gisteravond wereldkundig maakte, vlak nadat de FVD-oprichter aankondigde zijn lijsttrekkerschap bij de aankomende Kamerverkiezingen neer te leggen, en hoogstens alleen nog lijstduwer te worden op 17 maart aanstaande.

“Heel veel sterkte Thierry. Ik mag je zeer,” aldus het begin van een vleiend bericht aan zijn mede-Kamerlid: “Je hebt lef en dat kunnen er maar weinig zeggen. Hou je taai en blijf altijd knokken voor een beter Nederland!”

Baudet en Wilders hebben iets van een politieke bromance opgebouwd. Terwijl Wilders thuis op bezoek ging bij de twee FVD-Kamerleden, steunde Baudet de PVV altijd als enige andere partij wanneer het ging om het aankaarten van problemen rondom de recente vervolging van de politicus wegens de ‘minder Marokkanen’-uitspraak. Op deze site heeft ook Baudets mentor, Paul Cliteur, geschreven dat Nederland pas echt vrij is als Wilders weer “op de fiets” naar zijn werk kon – een uitspraak die onlangs in een motie van Henk Krol is vereeuwigd in de Kamerhandelingen.

Football news:

Arsenal heeft hun contract met Sokratis opgezegd. Sokratis Papastathopoulos heeft Arsenal verlaten. De partijen beëindigden het contract met wederzijdse instemming, de speler werd een vrije agent. In de zomer van 2018 verhuisde de Griek vanuit Borussia Dortmund naar het Londense team voor ongeveer 19 miljoen euro. Papastathopoulos heeft in totaal 69 wedstrijden voor Arsenal gespeeld. Zijn statistieken zijn hier
Miranchuk maakt zijn debuut voor Atalanta in de Serie A tegen Udinese. = = Clubcarrière = = Miranchuk speelde in de eerste ronde van de Serie A tegen Udinese in de uitgestelde wedstrijd van de tiende ronde van de Serie A tegen Atalanta
Rummenigge over de Euro: De voorzitter van de UEFA denkt dat het verstandiger zou zijn om het toernooi in één land te organiseren. Ik weet dat Alexander Ceferin, die de COVID-19 situatie zeer serieus neemt, zich afvraagt of het niet verstandiger zou zijn om de Euro in één land te houden. Onder voorbehoud van alle nodige maatregelen. Laten we niet vergeten dat het idee van het houden van een speciale Euro [in verschillende landen] vóór de pandemie kwam, zei Rummenigge. Wat er met de Euro zal gebeuren, weet nog niemand. Als u twijfelt, kunt u het ticket overhandigen en het geld teruggeven-hier is de instructie
Nacho wil niet met Alcoyano spelen. Real Madrid defender is in contact geweest met een infectie met het coronavirus
Cuadrado is hersteld van covid en kan spelen met Napoli
Inter heeft aangeboden om Origi te huren Uit Liverpool; Liverpool striker Divock Origi kan zijn carrière in de Italiaanse competitie voortzetten. Volgens journalist Nicolo Skira werd de 25-jarige aanvaller aan Inter aangeboden. Eerder werd melding gemaakt van de mogelijke lening van de Belg aan Juventus. Liverpool is klaar om de speler te laten gaan voor minstens 20 miljoen pond. = = Clubcarrière = = Origi speelde dit seizoen nog nooit in de Premier League voor Liverpool. Hij speelde vier keer als vervanger en speelde in totaal 16 minuten (zonder extra tijd)
Messi, Ronaldo, Neymar, Lewandowski en Ramos-in het symbolische team van het jaar van de UEFA website