Netherlands

Geen voorlopige vrijlating voor Voorschotenaar (45) die vastzit vanwege drugslab in loods

VOORSCHOTEN - De 45-jarige Brahim H. uit Voorschoten die wordt verdacht van betrokkenheid bij een drugslab aan de Leidseweg in Voorschoten, blijft voorlopig vastzitten. Dat besliste de de rechter dinsdagmiddag nadat H. vroeg of hij voorlopig vrij mocht komen.

'Mijn werk, waar ik al twintig jaar werk, is mijn alles. Nu dreig ik dat kwijt te raken en zit ik ook met mijn gezondheid', zei H. dinsdag in de rechtbank. H. zit al vijf maanden vast en is volgens zijn advocaat hartpatiënt.

Het verzoek om het voorarrest te beëindigen kwam nadat duidelijk werd dat de strafzaak rond het in april opgerolde drugslab opnieuw moest worden uitgesteld. Dat verzoek van uitstel kwam overigens van de verdediging. De advocaat van H. wil onder meer een getuige horen die onlangs naar boven is gekomen in het onderzoek. Dat verzoek werd wel door de rechtbank toegewezen.

Straatwaarde van 2 miljoen

In een loods aan de Leidseweg werden in april grote hoeveelheden grondstoffen voor amfetamine en crystal meth gevonden. Zo werd er 179 liter BMK aangetroffen, een vloeistof die gebruikt kan worden voor de vervaardiging van beide harddrugs. Er zou een hoeveelheid gemaakt kunnen worden die volgens het Openbaar Ministerie een straatwaarde van 2 miljoen euro zou hebben. Ook stonden er twee reactieketels, drie kuipen, trechters, maatbekers en jerrycans.

De verdachte Voorschotenaar ontkent dat hij van het drugslab wist. Hij zegt zijn loods te hebben onderverhuurd, zonder dat hij van de activiteiten afwist. H. had nog geen strafblad. Het is nog niet bekend wanneer de openbare behandeling van de strafzaak zal worden voortgezet.

LEES OOK: Voorschotenaar (45) vast vanwege drugslab: 'Afgevoerd in Breaking Badoverall'

Football news:

Alex telles heeft het coronavirus opgelopen
Manchester City heeft het plafond van Guardiola bereikt. Hij is nog steeds de baas dankzij zijn prestaties bij Barca
CSKA is gastheer van Dinamo Zagreb. Hoe zal de wedstrijd eindigen? CSKA is de enige Russische club die punten kan scoren in de tweede ronde van Europese competities. Weet je wie er wint?
Jose Mourinho: Ik wil graag bale ' s reputatie hebben. Hij heeft 4 Champions League, Ik heb slechts 2
Bruno heeft vanaf December 2018 meer assists in Manchester United salsera. Fernandes maakte zijn debuut in februari 2020
Messi is de Harry Potter van voetbal. Als hij klaar is, zal ik de Italiaanse ex-aanvaller Christian Vieri uit zijn bewondering voor de prestaties van Barcelona forward Lionel Messi na de League wedstrijd
Barcelona Versus Juventus: we zijn blij dat u in staat was om te zien 🐐 op uw veld