Netherlands

Geen strafblad meer bij coronaboete, ook voor oude gevallen

Geen strafblad meer bij coronaboete, ook voor oude gevallen

Handhavers in het centrum van Rotterdam. Afbeelding: ANP

Wie een boete krijgt of heeft gekregen voor het overtreden van de coronaregels, krijgt niet langer ook een strafblad. Dat wil minister Ferd Grapperhaus (Justitie) morgen bekendmaken, bevestigen ingewijden aan het ANP. De ministerraad moet formeel nog wel met het voorstel akkoord gaan.

Coronaboetes worden met het voornemen uitgesloten van de regel dat alle boetes van meer dan honderd euro tot een justitiële aantekening leiden. Dat geldt nu bijvoorbeeld voor de forse boete voor het niet naleven van anderhalve meter van elkaar, die maar liefst 390 euro kost.

Het besluit gaat met terugwerkende kracht gelden: voor mensen die al een boete hebben gekregen, wordt de justitiële aantekening geschrapt.

Gevolgen

De boetes zijn al langer onderwerp van felle discussie in de Tweede Kamer, omdat een overtreding van de coronaregels serieuze gevolgen voor iemand kan hebben in de rest van het leven. De Kamer zei tijdens het debat met minister Ferd Grapperhaus (Justitie), die zelf tijdens zijn bruiloft ook de regels overtreden had, al van het strafblad bij coronaboetes af te willen. Het kabinet geeft daar nu dus gehoor aan.

Football news:

Toenemende egoïsme en hebzucht is het laatste wat de wereld nu nodig heeft. De vice-voorzitter van de UEFA van de Europese Superliga, Fernando Gomes, sprak zich uit over het idee van een Europese Superliga. Dit is in strijd met alle beginselen van sportieve waardigheid. De League zou een zelfbenoemde club worden voor de bevoorrechten. Ik ben er tegen, omdat de wereld nu geconfronteerd wordt met het grootste probleem van tenminste de vorige eeuw. Het laatste wat de wereld nu nodig heeft is een toename van egoïsme en hebzucht. Naar mijn mening moeten alle bestuursorganen dit idee zeer duidelijk afwijzen, aldus de functionaris. Liverpool, Manchester United, Real Madrid bereiden de Europese Premier League voor. Het lijkt erop dat alles nu serieus is: ze worden gesteund door de FIFA
Juve reageerde op Barca Pro 🐐 : we zullen u een echte brengen in het kamp Nou
Lampard denkt dat Messi beter is dan Ronaldo: Ik kies Lionel vanwege puur, natuurlijk talent
Hij wilde echt football spelen, maar hij wist dat hij geen professional zou worden. Toen schreef hij een boek over zijn favoriete spel
Qua structuur lijken Juve en Barcelona erg op elkaar. Koeman won de zaak en Pirlo legde de tactieken na de match
Alex telles heeft het coronavirus opgelopen
Manchester City heeft het plafond van Guardiola bereikt. Hij is nog steeds de baas dankzij zijn prestaties bij Barca