Netherlands

Geen nieuw bekersprookje voor Willem II, Tilburgse club mist twee strafschoppen en verliest

HEERENVEEN - Willem II ligt uit de beker. De Tilburgers speelden in Heerenveen gelijk (2-2) en ze misten na de verlenging in de strafschoppenserie twee keer. Daardoor is de (verliezend) bekerfinalist van het afgelopen seizoen als snel uitgespeeld.

Bekijk de analyse van Willem II-watcher Fabian Eijkhout en lees daarna verder.

Willem II kwam al snel op voorsprong, maar kort na rust maakte Heerenveen gelijk. Toen de Friezen een kwartier voor tijd op voorsprong kwamen door een eigen doelpunt van Saddiki, leek het gedaan met Willem II. Vijf minuten later was het toch weer raak, 2-2, en werd er verlengd.

In die verlenging werd niet meer gescoord, waardoor het op strafschoppen aankwam. Heerkens miste de eerste penalty voor Willem II. Keeper Wellenreuther wist een penalty van Heerenveen te stoppen, maar Vrousai miste ook voor Willem II. De Friezen maakten geen fout meer en gaan daarom verder naar de laatste acht in het bekertoernooi.

Freek Heerkens over zijn gemiste strafschop.

Afwezige Pavlidis
De clubtopscorer van Willem II, Pavlidis, scoorde ook weer tegen Heerenveen. Hij bracht zijn ploeg op 0-1, maar hij moest niet veel later met een blessure van het veld. Een flinke aderlating voor de ploeg van trainer Koster. Zondag wacht weer een nieuwe wedstrijd, Pavlidis hoopt dan gewoon te spelen. "Ik kon mijn team nu niet helpen. Ik denk niet dat het een erg gevaarlijke blessure is, maar we moeten afwachten. Ik hoop zondag fit te zijn."