Netherlands

Gedeeltelijke bekentenissen in moordzaak Belgische loodgieter

Twee van de drie hoofdverdachten in de zaak over de moord op de Belgische loodgieter Johan van der Heyden hebben een gedeeltelijke bekentenis afgelegd. Nicky S. zegt dat hij het lichaam van Van der Heyden heeft gedumpt. Edna V. zegt dat ze toeliet dat het lichaam werd verbrand op haar erf. De derde hoofdverdachte, Wanda van R., zweeg de hele zitting.

De drie hoofdverdachten zaten vanmiddag op een tussentijdse zitting voor het eerst bij elkaar in de rechtszaal, schrijft Omroep Brabant. De twee verdachten hebben voor het eerst toegegeven dat ze een rol hebben gespeeld bij het misdrijf. Ze ontkennen dat zij Van der Heyden om het leven hebben gebracht.

De 56-jarige Van der Heyden verdween 2 juni vorig jaar. Afgelopen januari dook de politie een met beton gevulde speciekuip op met daarin stoffelijke resten van de man. De speciekuip lag in het Schelde-Rijnkanaal bij het Brabantse Nieuw-Vossemeer. Het lichaam bleek te zijn verbrand en in stukken gezaagd met een kettingzaag. Er zijn meerdere verdachten in de zaak.

Bekentenis

Volgens de recherche heeft een van de hoofdverdachten, Nicky S., het lichaam van Van der Heyden met een kettingzaag in stukken gezaagd en gedumpt. S. beantwoordde iedere vraag van de rechter met het woord 'zwijgrecht'.

Wel gaf hij voor het eerst in het openbaar toe dat hij met de verdwijning van het slachtoffer te maken had. "Ik heb hem in het water gegooid. Dat is het enige wat ik heb gedaan."

Verdachte Edna V. uit Steenbergen doorbrak ook het stilzwijgen. Ze gaf toe dat ze twee tot drie pillen had gegeven aan het slachtoffer om hem te verdoven. Ook wist ze van een barbecue die drie dagen lang brandde op haar erf. Op de barbecue zouden resten van het lichaam zijn verbrand.

Doodsoorzaak

De omstandigheden rond het overlijden van Van der Heyden zijn nog altijd niet opgehelderd. De rechter somde diverse mogelijkheden op: "Een natuurlijke dood, verstikking, mishandeling, doodslaan, doodsteken."

De rechtszaak gaat begin volgend jaar verder. De drie hoofdverdachten hebben aangekondigd dat ze de komende maanden nog met een verklaring komen.

Football news:

Het voelt alsof we al 10 jaar samenwerken! Chelsea stars nam maandag afscheid van Lampard, Chelsea ging officieel uit elkaar met Frank Lampard. We hebben al een reeks gebeurtenissen beschreven die aan het ontslag voorafgingen. Ondanks geruchten over problemen binnen het team, reageerden veel spelers op Frank ' s ontslag. We hebben de belangrijkste reacties van de Chelsea sterren verzameld. Hier zijn respect, woorden van dankbaarheid en vele goede wensen
Bayern München heeft een contract getekend met voormalig Basel striker Oberlen
Barcelona is Liverpool nog zo ' n 29 miljoen euro schuldig voor de transfer van Coutinho
Lazio voelde zich onoverwinnelijk voor covid. Ze hadden kunnen vechten voor de Scudetto
Lampard is nog een slachtoffer van Russische roulette in Chelsea. Dit is Abramovich 's stijl ... Voormalig Chelsea striker Chris Sutton heeft gesproken over Frank Lampard' s ontslag als Blues manager. Chelsea heeft Roberto Di Matteo ontslagen zes maanden nadat hij hen de Heilige Graal van de Champions League won. Ze ontsloegen Carlo Ancelotti in de gang van het Goodison Park Stadion. Het jaar daarvoor nam hij de Premier League en de beker. Ze vuren Frank Lampard nu na een slechte tijd af. Dit is de meest meedogenloze van de meedogenloze clubs. 52 dagen geleden, op 5 December, leidde Chelsea de Premier League. Er zijn 49 dagen verstreken, omdat ze geen 17 wedstrijden op rij hebben verloren in alle wedstrijden. In deze tijd kwam de eigenaar van de club, Roman Abramovich, tot de conclusie dat Lampard er niet mee omging. Dit is de ultieme manifestatie van kortetermijndenken. Lampard sprak van een adem van frisse lucht en positiviteit na het verslaan van Luton in de FA Cup op zondag. En nu wordt hij weer een slachtoffer van de Russische Roulette in Chelsea. Abramovich voegde een persoonlijke noot toe door een verklaring af te leggen, iets wat hij met geen enkele andere coach heeft gedaan, en het was leuk, maar hij gaf Lampard nog steeds een schop onder zijn kont. Thomas Tuchel is onderweg en je kunt verwachten dat het eindigt in tranen. Tuchel zegt nooit Ja. Hij had ruzie met zijn voormalige werkgevers. Zijn afspraak zegt veel over Abramovich ' s houding. De Chelsea eigenaar is niet bezorgd over een lange termijn project-het gaat over winnen en het vinden van de snelste manier om het te bereiken. Hij vindt het niet erg om Tuchel aan te nemen en hem binnen 18 maanden te ontslaan als de Duitser één of twee grote trofeeën wint. Dit is Abramovich 's stijl, schreef Sutton
Karim keert terug naar Lyon, de club ligt in zijn hart. Hij kijkt naar al hun wedstrijden
Bruno Fernandes: ik ben 26 jaar oud, Ik kan niet moe zijn. Als ik nu moe was, dan op de leeftijd van 30-32 zou ik helemaal niet spelen