Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Gauff (19) wint US Open en pakt eerste grandslamtitel

N.B. Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie.

Tennis De 19-jarige Amerikaanse was in drie sets te sterk voor de Wit-Russische Aryna Sabalenka. Het was de tweede keer dat Gauff in de finale van een grandslamtoernooi stond.

De Amerikaanse Coco Gauff (19) heeft de US Open gewonnen en daarmee haar eerste grandslamtitel te pakken. Ze was in drie sets (2-6, 6-3, 6-2) te sterk voor de Wit-Russische Aryna Sabalenka.

Gauff stond voor de tweede keer in de finale van een grandslamtoernooi. Vorig jaar verloor ze de eindstrijd op Roland Garros van de Poolse Iga Swiatek.

In de eerste set waren de harde slagen van Sabalenka moeilijk te weerhouden voor de 19-jarige Amerikaanse, waardoor de eerste set gemakkelijk naar de Wit-Russin ging.

In de tweede set wist Gauff zich terug de wedstrijd in te knokken nadat ze twee vroege breakpoints had weggewerkt. Ze brak Sabalenka bij een stand van 2-1 en wist daarna de set gemakkelijk binnen te halen.

In de derde en beslissende set liep de Amerikaanse snel uit tot een voorsprong van 4-0, waarna Sabalenka nog twee games op rij wist te winnen. Het bleek echter niet genoeg en Gauff wist de set af te maken met een love-game.

Lees ook: Tennisster ‘Coco’ Gauff (15) is haar leeftijd vooruit

Voetsporen Williams zussen

Gauff treedt met haar winst in de voetsporen van Venus en Serena Williams. De Amerikaanse zussen wisten beiden het toernooi vaker te winnen. Venus won de US Open twee keer, Serena was maar liefst zes keer de beste in New York.

Gauff wordt vaak vergeleken met de Williams zussen. In haar toespraak na haar winst bedankte ze haar familie en liet weten gekeken te hebben naar de zussen. „Jullie hebben altijd in me geloofd, vanaf het begin. Mijn vader heeft me meegenomen naar Venus en Serena op deze baan.”