Netherlands

Gamers proberen liedje uit PlayStation 5-game in Top 2000 te krijgen

It's Bugsnax

6 minuten geleden Aangepast: 3 seconden geleden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Een groep gamers probeert om een liedje uit de PlayStation 5-game Bugsnax in de Top 2000 te krijgen.

Het nummer 'It's Bugsnax' zat in één van de eerste trailers voor de game, waarna het een kleine hit onder gamers werd. Het spel is ook te spelen op de PlayStation 4.

"Ik roep iedereen op om te stemmen op Bugsnax van Kero Kero Bonito", schreef gamejournalist Erik Nusselder op Twitter. "Dit is een movement". 

Dat stemmen gaat niet zo makkelijk als bij andere liedjes: hij zit officieel niet in het archief van Radio 2, waardoor iedereen die stemt hem met de hand moet invoeren.

'Half jaar in mijn hoofd'

"Dit liedje zit inmiddels al een half jaar vast in mijn hoofd", zegt Erik in een gesprek met Bright. "Het is oprecht het meest vrolijke liedje dat ik ooit heb gehoord, en eerlijk gezegd vind ik het daar hoog tijd voor."

De game waar het liedje aan verbonden is gaat over het mengen van insecten met snacks. Door de track hoog in de top 2000 te krijgen, wil Erik laten zien dat het "bij games gaat om meer dan een beetje schieten of FIFA spelen."

Steeds meer nominaties

Het ging na zijn oproep als een lopend vuurtje: het bericht werd geretweet door Sony's officiële account, waarna ook de site Gamer.nl er een nieuwsbericht aan wijdde. Sindsdien delen zeggen steeds meer gamers dat ze het liedje hebben genomineerd.

Het is nog de vraag of het gamerscollectief genoeg stemmen inzamelt om het liedje ook echt in de hitlijst te krijgen. Fanatieke nerds slaagden er vorig jaar wel in om het themalied van Pokémon op plek 127 te positioneren.  

Football news:

Het voelt alsof we al 10 jaar samenwerken! Chelsea stars nam maandag afscheid van Lampard, Chelsea ging officieel uit elkaar met Frank Lampard. We hebben al een reeks gebeurtenissen beschreven die aan het ontslag voorafgingen. Ondanks geruchten over problemen binnen het team, reageerden veel spelers op Frank ' s ontslag. We hebben de belangrijkste reacties van de Chelsea sterren verzameld. Hier zijn respect, woorden van dankbaarheid en vele goede wensen
Bayern München heeft een contract getekend met voormalig Basel striker Oberlen
Barcelona is Liverpool nog zo ' n 29 miljoen euro schuldig voor de transfer van Coutinho
Lazio voelde zich onoverwinnelijk voor covid. Ze hadden kunnen vechten voor de Scudetto
Lampard is nog een slachtoffer van Russische roulette in Chelsea. Dit is Abramovich 's stijl ... Voormalig Chelsea striker Chris Sutton heeft gesproken over Frank Lampard' s ontslag als Blues manager. Chelsea heeft Roberto Di Matteo ontslagen zes maanden nadat hij hen de Heilige Graal van de Champions League won. Ze ontsloegen Carlo Ancelotti in de gang van het Goodison Park Stadion. Het jaar daarvoor nam hij de Premier League en de beker. Ze vuren Frank Lampard nu na een slechte tijd af. Dit is de meest meedogenloze van de meedogenloze clubs. 52 dagen geleden, op 5 December, leidde Chelsea de Premier League. Er zijn 49 dagen verstreken, omdat ze geen 17 wedstrijden op rij hebben verloren in alle wedstrijden. In deze tijd kwam de eigenaar van de club, Roman Abramovich, tot de conclusie dat Lampard er niet mee omging. Dit is de ultieme manifestatie van kortetermijndenken. Lampard sprak van een adem van frisse lucht en positiviteit na het verslaan van Luton in de FA Cup op zondag. En nu wordt hij weer een slachtoffer van de Russische Roulette in Chelsea. Abramovich voegde een persoonlijke noot toe door een verklaring af te leggen, iets wat hij met geen enkele andere coach heeft gedaan, en het was leuk, maar hij gaf Lampard nog steeds een schop onder zijn kont. Thomas Tuchel is onderweg en je kunt verwachten dat het eindigt in tranen. Tuchel zegt nooit Ja. Hij had ruzie met zijn voormalige werkgevers. Zijn afspraak zegt veel over Abramovich ' s houding. De Chelsea eigenaar is niet bezorgd over een lange termijn project-het gaat over winnen en het vinden van de snelste manier om het te bereiken. Hij vindt het niet erg om Tuchel aan te nemen en hem binnen 18 maanden te ontslaan als de Duitser één of twee grote trofeeën wint. Dit is Abramovich 's stijl, schreef Sutton
Karim keert terug naar Lyon, de club ligt in zijn hart. Hij kijkt naar al hun wedstrijden
Bruno Fernandes: ik ben 26 jaar oud, Ik kan niet moe zijn. Als ik nu moe was, dan op de leeftijd van 30-32 zou ik helemaal niet spelen