Netherlands

FvD: bijeenkomst ambassade geen fondsenwerving

De bijeenkomst van Forum voor Democratie op de Amerikaanse ambassade begin deze maand was niet bedoeld om fondsen te werven. Een woordvoerder laat weten dat het om een „op uitnodiging van de Amerikaanse ambassade georganiseerd diner en townhall meeting” ging.

Er werd die avond een toelichting gegeven op het beleid, de prioriteiten en doelstellingen van de ambassade, aldus de partij. „Forum voor Democratie beschouwt de Verenigde Staten, de Republikeinse Partij en de ambassadeur als belangrijke internationale bondgenoten. Wij onderhouden goede banden met hen.”

De Groene Amsterdammer berichtte over de bijeenkomst. Een van de doelen van de bijeenkomst was volgens het tijdschrift het spekken van de partijkas. Partijleider Thierry Baudet ontkende op NPO Radio 1 dat het ging om het binnenhalen van donaties. „Flauwekul”, volgens hem.

D66 heeft om opheldering van minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) gevraagd over het evenement. Volgens de regeringspartij gaat het om een inmenging van een ambassadeur in de partijpolitiek van een land. De Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra sprak vorig jaar ook op het congres van FvD en trad op in filmpjes van Baudet.

Football news:

Ik hoop dat Alaba een contract tekent met Bayern. Onze club is een van de beste ter wereld
Messi gaf Barca alles, bracht ze naar de top. Hij werd niet behandeld op de manier die hij verdiende.De voormalige Argentijnse Internationale Diego Maradona deelde zijn mening over het verhaal toen Lionel Messi Barcelona wilde verlaten
Ik hoop m ' n stempel op Juve te drukken. We zullen grote resultaten bereiken
De Coach van Benfica: Ik wil niet dat we eruit zien als de huidige Barcelona, Het heeft niets
Ik ben gelukkig in Manchester City. Ik hoop hier te blijven
Fabinho zal niet spelen met West ham als gevolg van blessure
Maradona was de beste in zijn tijd. De beste Messi