Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Fulham-spits Mitrovic hangt zware schorsing boven het hoofd na duwen arbiter

Door onze sportredactie

Fulham-spits Aleksandar Mitrovic is maandag door de Engelse voetbalbond aangeklaagd voor zijn rode kaart tegen Manchester United in de kwartfinales van de FA Cup. De Serviër gaf zondag een beuk aan scheidsrechter Chris Kavanagh.

Normaal gesproken resulteert een rode kaart voor wangedrag richting een scheidsrechter in een standaardstraf. De Engelse voetbalbond vindt dat nu "duidelijk niet voldoende" en besluit Mitrovic daarom aan te klagen.

De 28-jarige Mitrovic, vlak na rust verantwoordelijk voor de 0-1 op Old Trafford, verloor zijn zelfbeheersing in de 72e minuut. Ploeggenoot Willian had vlak daarvoor na ingrijpen van de VAR een directe rode kaart gekregen, omdat de Braziliaan een schot van Jadon Sancho met zijn arm uit het doel had gehouden.

Mitrovic was niet te spreken over het besluit van scheidsrechter Kavanagh. De 79-voudig international uitte zijn frustraties bij de leidsman en gaf hem met zijn schouder een duw, wat hem net als Willian op een rode kaart kwam te staan.

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.

Trainer Silva en Fulham ook aangeklaagd

Het bleef niet alleen bij rode kaarten voor spelers van Fulham. Trainer Marco Silva van 'The Cottagers' werd naar de tribune gestuurd vanwege commentaar op de leiding en de vierde official. Hij zou bovendien een waterflesje naar de assistent-scheidsrechter hebben gegooid.

Silva is net als Mitrovic aangeklaagd door de FA en ook Fulham moet vrezen voor een straf. Volgens de Engelse voetbalbond heeft de Premier League-club verzuimd om ervoor te zorgen dat de spelers zich naar behoren gedroegen in Manchester.

Het Fulham van Kenny Tete gaf door de rode kaarten een 0-1-voorsprong uit handen tegen Manchester United, dat met 3-1 won. In de halve finales wacht de ploeg van trainer Erik ten Hag een krachtmeting met Brighton & Hove Albion.