Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

FT: UBS wil Credit Suisse overnemen voor maximaal 1 miljard dollar

Foto: ANP

De Zwitserse bank UBS heeft aangeboden om het noodlijdende Credit Suisse voor een bedrag van maximaal 1 miljard dollar over te nemen. De Zwitserse regering zou daarnaast van plan zijn om enkele wetten te wijzigen, zodat een instemming van aandeelhouders omzeild kan worden. Dat meldt de Britse zakenkrant Financial Times.

De deal zou uiterlijk op zondagavond rond moeten zijn, meldt de krant. Onder Zwitserse regelgeving moet UBS normaal gesproken zijn aandeelhouders zes weken de tijd geven om zich over de overname te buigen. Met de noodmaatregelen wordt die consultatieperiode overgeslagen.

UBS voert dit weekend gesprekken met Credit Suisse over een volledige of gedeeltelijke overname. Met die fusie willen de Zwitserse autoriteiten dat het vertrouwen in de bankensector van Zwitserland wordt hersteld.

Op de aandelenbeurzen is afgelopen week grote onrust ontstaan rond Credit Suisse na het omvallen van verschillende regionale banken in de Verenigde Staten. De Zwitserse centrale bank heeft al miljarden aan steun toegezegd aan Credit Suisse.