Netherlands

Franse politie ontmantelt migrantenkamp bij Calais

De Franse politie heeft dinsdag een migrantenkamp bij de havenstad Calais ontmanteld. Vanuit het kamp probeerden duizenden migranten het Kanaal over te steken naar de Engelse kust.

Volgens een politiebron begon de operatie kort voor zonsopgang. Het geïmproviseerde kamp was volgens de bron de thuisbasis van ongeveer zevenhonderd migranten.

Enkele duizenden migranten hebben dit jaar geprobeerd de gevaarlijke oversteek te maken. Vaak betaalden ze mensensmokkelaars om hen te helpen een van de drukste scheepvaartroutes ter wereld te doorkruisen in overbelaste rubberboten.

Groot-Brittannië heeft herhaaldelijk druk uitgeoefend op de regering van president Emmanuel Macron om meer te doen om de migranten tegen te houden. De Britse regering noemde de grote aantallen die de illegale overtocht deze zomer hebben gemaakt, onacceptabel. Frankrijk zegt dat het de patrouilles heeft opgevoerd.

Veel van de migranten komen uit Afghanistan, Irak, Iran, Syrië en landen in Afrika. Ze zijn op de vlucht voor armoede, vervolging of oorlog.

Football news:

Ik hoop dat Alaba een contract tekent met Bayern. Onze club is een van de beste ter wereld
Messi gaf Barca alles, bracht ze naar de top. Hij werd niet behandeld op de manier die hij verdiende.De voormalige Argentijnse Internationale Diego Maradona deelde zijn mening over het verhaal toen Lionel Messi Barcelona wilde verlaten
Ik hoop m ' n stempel op Juve te drukken. We zullen grote resultaten bereiken
De Coach van Benfica: Ik wil niet dat we eruit zien als de huidige Barcelona, Het heeft niets
Ik ben gelukkig in Manchester City. Ik hoop hier te blijven
Fabinho zal niet spelen met West ham als gevolg van blessure
Maradona was de beste in zijn tijd. De beste Messi