Netherlands

Floranus terug in basisteam SC Heerenveen

De linksback zat in het competitieduel tegen Feyenoord zaterdag een schorsing uit en werd vervangen door Lucas Woudenberg. Die verhuist voor de wedstrijd tegen de Tilburgers weer naar de reservebank. Trainer Johnny Jansen voert verder geen wijzigingen in zijn elftal door ten opzichte van het met 3-1 verloren duel tegen Feyenoord.

Dat betekent dat Jordy Bruijn tegen Willem II opnieuw als spits speelt. Jens Odgaard en Runar Espejord trainden dinsdag weliswaar mee, maar het bekerduel in de achtste finales komt nog te vroeg.

,,Runar is op weg om fitter te worden en komt eraan. Hetzelfde geldt voor Jens’’, aldus Jansen. Hij verwacht zaterdag in de competitiewedstrijd tegen AZ over beide spitsen te kunnen beschikken.

Heerenveen verloor in december thuis voor de competitie met 1-2 van Willem II, de verrassende nummer 3 van de eredivisie. ,,Maar toen waren wij beslist niet minder’’, stelde Jansen. ,,Willem II heeft een goeie ploeg, respect daarvoor, maar ik acht ons gelijkwaardig. Het is simpel: we moeten ze hier thuis morgen (woensdag, red.) verslaan, want wij willen de beker winnen.’’

De publieke belangstelling voor het bekerduel Heerenveen - Willem II valt vooralsnog tegen, Er waren dinsdagmiddag pas 6000 kaarten voor de wedstrijd verkocht.