Netherlands

Fit vanuit huis: thuis sporten is makkelijk én effectief!

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Natuurlijk is met de benen omhoog de zoveelste serie bingen nu een goed tijdverdrijf, maar we moeten ook een beetje fit blijven. Thuis sporten is allesbehalve moeilijk. Met deze tips voel jij je binnen (no time) fitter.

1. Gebruik huishoudartikelen

Een stoel, een tafel, frisdrankfles, de trap of zelfs een toiletrol kunnen van pas komen bij het thuis sporten. Via een stoel doe je gemakkelijk een aantal mountain climbers of step-up's. Een toiletrol kan dienen als gewicht-vervanger waarmee je gemakkelijk je buikspieren traint. 

Het klinkt misschien gek, want toiletrollen zijn erg licht, maar de onderstaande video laat zien dat je toch erg leuke en effectieve oefeningen kunt doen met toiletrollen.

2. Online work-out video's

Op het internet zijn talloze 'home work-outs' te vinden en ook met behulp van YouTube kun je je uitleven. Bedenk wat je wilt trainen en zoek het op, voor ieder trainingsniveau is er wat wils. Op deze manier vind jij makkelijk een training die bij jou past. In dit artikel helpen we je een eindje op weg.

3. Een mooie en comfortabele sportoutfit

In je oude joggingbroek met gaten zou je ook niet in de sportschool verschijnen, een goed begin is het halve werk. Op webshops zijn talloze leuke sportoutfits te vinden. Zodra jij een mooie en comfortabele sportbroek aantrekt, voel je je gelijk veel meer die atleet die je eigenlijk bent. 

Miniatuurvoorbeeld

Lees ook:

Hoe blijf je fit tijdens de coronaquarantaine?

4. Apps

Ook in de app store vind jij meerdere apps die zowel vol 'home work-outs' staan als met 'meal plans'. Wist je dat voeding 80 procent van je fitheid beïnvloedt? Met deze apps kun je zowel bijhouden wat je eet als honderden recepten vinden. Zo ga je gezond en getraind de wintermaanden in!

5. Gezonde beloning

Na een work-out verdien je ook een beloning. Neem die Snickers waar je de hele dag al aan denkt, of - beter nog - neem de gezonde versie van de Snickers. Door gezonde versies van je favoriete cheat meals te eten, heb je een minder groot schuldgevoel en ben je ook gezonder bezig. 

Football news:

Waarom heet voetbal voetbal in de Verenigde Staten (en niet alleen daar)? Is het waar dat deze naam is uitgevonden door de Britten?
Ole Gunnar Solskjaer: we kijken naar Manchester United door de lens van de geschiedenis. Wij willen aanvallen en domineren.Manchester United manager Ole Gunnar Solskjaer heeft ons verteld hoe hij zijn team op de lange termijn ziet. Natuurlijk kijken we naar verenigd door de lens van de geschiedenis. Dit is een team dat wil aanvallen. We willen snel zijn en snelle spelers in het team hebben. Zulke spelers zullen helpen problemen te creëren voor een tegenstander die goed tegen ons verdedigt
Koeman over de crisis: we moeten Barca helpen in naam van onze liefde voor haar. We moeten nadenken over wat het beste is voor de club
Bayer middenvelder Bailey noemde zijn zoon Leo Cristiano: dit heeft helemaal niets te maken met voetbal
Tuchel na 2:2 met Bordeaux: ik bescherm altijd de spelers, maar ik weiger dit te doen. U kunt niet spelen wedstrijden van dit niveau
Ole Gunnar Solskjaer: elke beslissing die ik maak is voor het welzijn van Manchester United. Het belangrijkste is het resultaat
Mourinho op Tottenham: we hebben niet dezelfde voorwaarden als sommige clubs. Ze creëren een gekke markt