Netherlands

Financiële positie van de pensioenfondsen is verbeterd

De financiële positie van de pensioenfondsen is in het derde kwartaal verbeterd. Dat meldt De Nederlandsche Bank (DNB).

Gemiddeld staan de fondsen er nu zodanig goed voor, dat ze bij een gelijkblijvende situatie niet zouden hoeven korten. Onlangs werd bekend dat diverse grote pensioenfondsen nog wel vrezen voor pensioenverlagingen.

De dekkingsgraad van de fondsen kwam uit op gemiddeld 95,3 procent. Dat is 2,4 procentpunt meer dan een kwartaal eerder. De dekkingsgraad is de graadmeter voor de actuele financiële positie van pensioenfondsen en geeft de verhouding tussen het vermogen en de verplichtingen weer.

Dit betekent dat de fondsen voor elke euro aan toekomstige pensioenverplichtingen door de bank genomen zo’n 95 cent in kas hadden. Daarmee zouden ze voldoen aan de tijdelijk versoepelde minimumgrens van de overheid. Die staat op 90 procent. Als de graadmeter daar eind van dit jaar onder zit, moet er gekort worden.

Het pensioenvermogen steeg afgelopen kwartaal met 41 miljard euro naar 1596 miljard euro. De verplichtingen stegen in hetzelfde kwartaal met 1 miljard euro naar 1675 miljard euro.

Football news:

Cherevchenko is de beste RPL coach in November. Hij stond voor op Semak en Tedesco
Ronaldo op 750 carrièredoelen: dankzij trouwe tegenstanders. U liet me elke dag harder werken
Neymar over hereniging met Messi: volgend jaar moeten we het doen
Scott Micromini: ik hoop dat Manchester United Leipzig zal winnen en de middenvelder Manchester United Scott Micromini de kansen van Manchester United inschat om in aanmerking te komen voor de knock-outfasen van de Champions League
Lampard over de vraag of Giroud in de Premier League zal beginnen: we zullen zien. Forward scoorde 4 doelpunten voor Sevilla
Lucescu na 0:3 met Juve: Dynamo is aan het leren, het krijgen van ervaring en moet gaan naar de Eurovesna
Je kunt niet half zwanger zijn en de Play-offs half halen. Tuchel op PSG ' s kansen in de Champions League