Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

FIFA schorst vier spelers Uruguay na wangedrag op WK in Qatar

Door onze sportredactie

De FIFA heeft vier spelers van Uruguay geschorst naar aanleiding van wangedrag na het gewonnen duel met Ghana (2-0) op het WK in Qatar. Fernando Muslera en José María Giménez moeten vier wedstrijden toekijken. Edinson Cavani en Diego Godín zijn voor een wedstrijd geschorst.

Uruguay kwam om zich te plaatsen voor de knock-outfase één doelpunt tekort ten opzichte van de nummer 2 van Groep H, Zuid-Korea. De spelers van Uruguay waren woedend op scheidsrechter Daniel Siebert wegens een niet gegeven strafschop en misdroegen zich na het laatste fluitsignaal in de catacombes. Op beelden die kort na de wedstrijd op social media circuleerden was te zien hoe Cavani een VAR-monitor omduwde.

Behalve de schorsing moeten de spelers ook deelnamen aan maatschappelijke projecten en moet de Uruguayaanse voetbalbond een boete van ongeveer 50 duizend euro betalen. Uruguay moet voor straf bij een volgende thuiswedstrijd ook enkele tribunes leeg laten.

De FIFA is ook een onderzoek gestart naar het wangedrag van Argentijnse spelers rond de WK-finale tegen Frankrijk. Daarvan is de uitkomst nog niet bekend.

Ook voor voetballers van Kroatië dreigt een straf. Zij zouden zich hebben misdragen in de wedstrijd om de derde plaats van het WK tegen Marokko.

Lees meer over:

Edinson Cavani Uruguayaans elftal Voetbal