De grote fietsenstalling onder het Stationsplein in Utrecht krijgt definitief geen muurkunst. De architect noemt het een onacceptabele aantasting van het ontwerp.

Eerder deed Rick van der Zweth, fractievoorzitter van de PvdA in Utrecht, een oproep aan de gemeente om te kijken of er meer ruimte is voor muurkunst in de stalling. De grijzen muren konden volgens hem wel een kleurtje gebruiken.

De architect van de stalling laat echter weten het hier niet mee eens te zijn. "In het architectonische concept van de fietsparkeergarage spelen helderheid en rust een hoofdrol. De eenvoudige betonnen wanden zijn daarin essentieel. Het is voor ons uitgesloten dat deze worden bekleed, beschilderd of beplakt; dat zou een onacceptabele aantasting van ons ontwerp zijn."

Wethouder Eelco Eerenberg deelt het standpunt van de architect en zegt daarom toe geen wijzigingen te doen aan het ontwerp.