Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Feynman en/of Feiten — Russische waterlinie

Poetin ziet Russische, Europese en Aziatische levens als muntgeld dat je moet uitgeven

“Tot 1 januari 2028 vindt geen technisch onderzoek plaats naar ongevallen op gevaarlijke productielocaties en ongevallen van kunstwerken die hebben plaatsgevonden als gevolg van vijandelijkheden, sabotage en terroristische daden.” Was getekend, de Russische Federatie, op hun eigen website. De dictator liet een verkapte bekentenis notuleren, ruim voor de oorlogsmisdaad.

Poetin besloot op 30 mei 2023 dat er vijf jaar lang geen onderzoek komt naar het opblazen van de stuwdam op 6 juni 2023, precies een week later. Om zeker te zijn van de reikwijdte van deze wet over de gehele stuwdam wordt deze aangehaald als waterbouwkundige, hydraulische constructies en elektrische energie-industrie. De regio Kherson, waar de dam lag, wordt expliciet genoemd.

Binnen hetzelfde document heeft de Russische Federatie het over de Zaporizhia-regio. Dat is een stad aan de bovenstroomse, noordelijke kant van het stuwmeer. Midden in het stuwmeer ligt de grootste Europese kerncentrale. Die eerder regelmatig beschoten kerncentrale heeft de komende dagen nog koelwater uit de rivier nodig om zichzelf gecontroleerd uit te zetten. U mag gaan bidden...

Gebrek aan rondgepompt koelwater blokkeerde in Fukushima een gecontroleerde stillegging. De dieselgeneratoren waren beschadigd door zeewater, er was geen ondergrondse elektriciteitskabel tussen koelwaterpomp en de rest van Japan en er was geen loze koelleiding direct naar de reactor. Omdat een tonnetje aan investeringen ontbrak, werd Fukushima wereldwijd nieuws.

De Krim heeft eveneens geen watervoorziening meer. Zoetwater werd afgetapt vlak voor de stuwdam. Poetin wil graag de Krim annexeren voor de marinebasis in Sebastopol, waar zijn vloot van de Zwarte Zee resideert, maar de plaatselijke bevolking hoeft niet per se water te drinken of hun akkers te irrigeren. Sterf maar. Poetin ziet jonge Russen, boeren en burgers als zand in de woestijn.

De gevolgen van deze watersnoodramp treffen een gebied groter dan Zeeland. Oekraïne moet over de frontlinie en rivier heen proberen humanitaire hulp te verlenen aan Oekraïners in bezette gebieden. Poetin vindt het prachtig om met civiele taken het Oekraïense leger af te leiden. Hij laat Zelensky kiezen tussen mensen redden en mensen bevrijden.

De landbrug van Poetin werd al voor de helft beschermd door het stuwmeer in de Dnipro-rivier. Daarvan zal de waterstand dalen, maar er zit nergens een brug. Het stuwmeer zal leeglopen, er blijft een rivier met aan twee kanten een moeras over. De natuurlijke bescherming blijft voor Poetin, tweehonderd kilometer aan front blijft afgedekt.

Benedenstrooms zijn bruggen te laag voor huidige rivierstanden, wegen beschadigd door de overstroming en er zit aan twee oevers een rampgebied. Dit honderd kilometer brede front werd met een enkele explosie een ondoorwaadbaar rampgebied. De directe route tussen Kyiv en de Krim is voorlopig geblokkeerd. Daarom hield het Russische leger de dam ruim een jaar in bezit.

Poetin had na alle aanvallen op de infrastructuur van zijn landbrug naar de Krim al grote moeite zijn troepen op het Zuidfront met Oekraïne te bevoorraden. Nu kan hij zich meer concentreren op het Oostfront en eenheden in reserve houden voor de verdediging van het noordoosten. Elke vertraging is in het voordeel van Poetin, die de oorlog nodig heeft om aan de macht te blijven.

Poetin is een waanzinnige ex-KGB-er die vanuit de bunker denkt dat de koude oorlog nog bezig is. Hij offert zijn jeugd met verouderde wapens op het slachtveld. Een slagveld kan je het niet noemen, want dit is een pure gehaktmolen. De uitkomst van deze oorlog is zeker, het is alleen zo jammer dat het nog jaren gaat duren. Rusland mag straks weer zichzelf zonder economie en jeugd opnieuw uitvinden.

De internationale gemeenschap heeft echt een beter antwoord nodig op dit type dictators die met een setje kernwapens de wereld gijzelen en onbeperkt dood en verderf zaaien. Noord-Korea is met 26 miljoen ondervoede en gehersenspoelde zombies klaar voor decennia aan zinloze gewapende strijd ter glorie van hun superieure leider. Het zijn tikkende tijdbommen, die zich lastig laten ontmantelen.

Hier helpen geen miljarden, boycotts of wapens. Oligarchen houden Poetin aan de macht, bang om uit een raam te vallen. Die zien handelsblokkades als hinderlijke jeuk, inbeslagnames als incidentele belasting. Als je een pistool tegen je hoofd hebt, denk je niet na over je bankrekening of superjacht. Wie vreest voor zijn eigen leven en het leven van zijn kinderen kijkt niet naar materiële zaken.

Terwijl jonge Russen worden gedwongen te sterven voor het vaderland, feesten de kinderen van oligarchen rustig door in het westen. Kostscholen, dure mode en sportwagens, het kan allemaal. We belonen dit wangedrag met extreme rijkdom. We werken eraan mee, we faciliteren het. Een biljoen aan Russische rijkdom is verstopt in de westerse samenleving, dat gaan we nooit allemaal vinden.

Wie het gemeenste vecht, wint.