Netherlands

Feyenoord laat kansen liggen en komt met 10 man nog goed weg

Voetbal

5 minuten geleden Aangepast: 4 minuten geleden

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Feyenoord heeft in de eerste groepswedstrijd in de Europa League genoegen moeten nemen met 0-0. De ploeg van trainer Dick Advocaat deed zichzelf daarmee tekort. De Rotterdammers verzuimden een technisch en tactisch overwicht in de stand tot uitdrukking te brengen.

Steven Berghuis miste in de beginfase een strafschop en met name aanvaller Bryan Linssen liet daarna eveneens enkele grote kansen liggen. In de slotfase, na het vertrek van verdediger Marco Senesi (twee keer geel) in de 73e minuut, kwam Feyenoord nog een paar keer goed weg. Doelman Justin Bijlow, die in een prima vorm verkeert, hield zijn ploeg overeind.

Feyenoord, met Orkun Kökcü voor de geblesseerde Leroy Fer, startte sterk in Zagreb. De Rotterdamse ploeg kreeg al in de achtste minuut een uitgelezen kans om op voorsprong te komen. Mark Diemers anticipeerde goed op een harde voorzet van João Carlos Texeira, waardoor Kristijan Jakic in de problemen kwam. Hij vloerde Diemers waarna Berghuis mocht aanleggen van elf meter. De aanvoerder van Feyenoord schoot hard in, maar doelman Dominik Livakovic lag in de baan van het schot.

Na die meevaller kwam het fletse Dinamo Zagreb wat beter in de wedstrijd. Bijlow verrichtte in de 28e minuut een uitstekende redding door een doorgeschoten bal nog net uit zijn doel te tikken.

Bij Feyenoord kreeg buitenspeler Linssen een nieuwe kans als centrumspits. De 30-jarige aanvaller loopt in zijn eerste seizoen bij de Rotterdammers echter nog niet over van zelfvertrouwen. Dat bleek eens te meer in de 37e minuut. Diemers legde de bal panklaar op het hoofd van Linssen, die echter knullig in de handen van doelman Livakovic kopte.

Ook na de rust bleef Feyenoord de betere ploeg. De ploeg van Advocaat kwam voorin echter stootkracht tekort. Diemers bracht opnieuw Linssen in stelling. De Limburger schoot echter gehaast en te zacht in, waardoor Livakovic kon ingrijpen. Het Rotterdamse overwicht verdween na het gedwongen vertrek van Senesi. Met dank aan doelman Bijlow bleef Feyenoord in de slotfase een nederlaag bespaard.

Football news:

Mourinho over Klopp ' s woorden over ontevredenheid met de Premier League kalender: hij kwam in 2015, I-in 2004. Er verandert niets aan Tottenham manager Jose Mourinho commentaar op de woorden van Liverpool manager Jurgen Klopp over ontevredenheid met de Premier League kalender. In 2015 kwam Klopp in de Premier League
Chelsea wil de optie Activeren om hun contract met Silva te verlengen. De club is blij met de verdediger
Zidane paste zich perfect aan de verliezen aan en overtrof Conte in alles. Hazard lichtte uiteindelijk op in de top match
De Fans houden van Bruno. Hij is niet bang om risico ' s te nemen en denkt alleen maar aan het succes van Manchester United
22 teams zullen deelnemen aan de FIFA Arab Cup. Het toernooi zal worden gehouden in 2021
Ronaldinho op Maradona: rust in vrede, mijn idool. Tovenaar van de tovenaars! Ronaldinho, voormalig speler van Barcelona en Brazilië, heeft zijn medeleven betuigd met de dood van de voormalige Argentijnse Internationale Diego Maradona. Gecondoleerd met Maradona ' s familie en iedereen die van dit Genie houdt. Mijn vriend, mijn idool, mijn tien - Dank u voor elk moment doorgebracht in uw gezelschap, of het nu lucifers of een eenvoudig diner. Onze gesprekken zijn altijd bijzonder geweest, en Ik zal alle momenten van vreugde koesteren op het veld dat ik u heb moeten bewonderen en hulde brengen aan uw grootheid. Je hebt me mijn hele carrière geïnspireerd. Het moment om je te ontmoeten is een van de beste in mijn leven. Ik was op het veld met mijn idool. Rust in vrede, mijn idool, ik hou van je... Tovenaar van de tovenaars! Voor altijd Ronaldinho schreef op Twitter. De wereld neemt afscheid van Maradona. Napoli hernoemde het stadion ter ere van hem, en de Britten vergaten de Hand of God en erkenden de grootheid van legenden
Voor het eerst in 17 jaar scoorde Liverpool geen doelpunt in een wedstrijd van de Champions League