Netherlands

Feyenoord laat grote kansen onbenut en speelt gelijk in Zagreb

Europa League

13 minuten geleden Aangepast: 3 minuten geleden

Beeld © ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Feyenoord heeft in de eerste wedstrijd in de groepsfase van de Europa League met 0-0 gelijkgespeeld tegen Dinamo Zagreb. De Rotterdammers misten drie enorme kansen en kwamen in de slotfase nog in de problemen door een rode kaart voor Marcos Senesi.

De eerste kans voor Feyenoord kwam vanaf elf meter. Mark Diemers werd na zeven minuten neergehaald in het strafschopgebied en Steven Berghuis mocht aanleggen voor een penalty. De topscorer van de eredivisie wist het buitenkansje echter niet te benutten. Feyenoord was vervolgens sterker, maar de volgende grote kans was voor de Kroaten. Mario Gavranović dook na een half uur plots op voor Justin Bijlow, maar de doelman bracht knap redding.

Feyenoord bleef aandringen, maar wist het net voor de rust niet meer te vinden. Ook Bryan Linssen wist de score niet te openen. Hij kreeg een grote kans na een voorzet van Diemers, maar hij kopte niet voldoende naar de hoek.

In de tweede helft probeerde Feyenoord het concept van de grote kans uit de eerste helft te herhalen. Diemers gaf een slim balletje op Linssen en zette zijn teamgenoot opnieuw vrij voor de keeper, maar ook het resultaat was hetzelfde. In de minuten daarna waren de kansen schaars. Dinamo was nog het dichtst bij een treffer, maar Bart Nieuwkoop blokte het schot van Luka Ivanušec.

Na zeventig minuten maakte Feyenoord het zichzelf moeilijker. Marcos Senesi pakte in vijftien minuten twee gele kaarten en Feyenoord moest met tien man verder. Het was het begin van het slotoffensief van Dinamo Zagreb. Bijlow bracht twee keer knap redding en zorgde ervoor dat Feyenoord met 0-0 goed wegkwam in Kroatië.

Football news:

Klopp op de kalender van de Premier League: wat ik ook zeg, het zal niet helpen. Verspilling van tijd
Barcelona bracht hulde aan Maradona met een minuut stilte voor de training
Benzema traint niet in de Algemene groep en werkt indviualno
Heb je de vorm gezien die je wilde tekenen? Op 11 November werd de eerste poging door de verzender verboden.De passagiers van de Overwinningsvlucht Moskou - Jekaterinenburg kwamen 20 minuten te laat aan op hun bestemming vanwege deze ommezwaai
Chelsea wil altijd de no 1 club in Londen zijn. Chelsea Defender Cesar aspilicueta sprak voor de wedstrijd van de 10de ronde van de Premier League met Tottenham
Tebas over Messi: Ik wil Leo in La Liga zien evenals Mourinho, Pep, Klopp, Ronaldo
Vaarwel Maradona in Argentinië: er waren alleen familieleden, begraven naast hun ouders