Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Feyenoord-keeper Bijlow lange tijd niet in actie vanwege breuk in pols

Door onze sportredactie

Feyenoord moet het voorlopig zonder doelman Justin Bijlow stellen. De keeper heeft zijn pols gebroken en mist daardoor onder meer de topper tegen PSV van zondag.

Feyenoord meldt in een korte verklaring dat Bijlow "voor langere tijd" uit de roulatie is, zonder daarbij een tijdsindicatie te geven. De 26-jarige keeper liep de polsbreuk vrijdag op tijdens een training voor de topper tegen PSV.

De langdurige afwezigheid van Bijlow is een flinke domper voor trainer Arne Slot. De zesvoudig international van Oranje miste dit seizoen nog geen duel van Feyenoord en was voor het eerst weer eens voor een langere tijd zonder blessureleed.

Vorig seizoen miste Bijlow veel wedstrijden door een voetblessure. Tweede keeper Ofir Marciano kwam daardoor nog tot twintig officiële wedstrijden. In het seizoen 2020/2021 moest Bijlow door blessureleed ook al veel duels aan zich voorbij laten gaan.

Wellenreuther zal bij afwezigheid van Bijlow normaal gesproken de honneurs onder de lat waarnemen. De 27-jarige Duitser wordt dit seizoen gehuurd van Anderlecht. De Duitser speelde eerder enkele jaren voor Willem II en heeft daardoor al honderd Eredivisie-wedstrijden achter zijn naam staan.

De topper tussen Feyenoord en PSV begint zondag om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie. De Rotterdammers hebben momenteel vier punten meer dan PSV en kunnen voor eigen publiek een belangrijke slag slaan in de titelstrijd.