Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Feyenoord-captain Kökçü was er klaar mee: 'Ajax denkt altijd de beste te zijn'

Door onze sportredactie

Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökçü zat zondag na afloop van de met 2-3 gewonnen Klassieker bij Ajax nog vol adrenaline. Hij wist niet meer precies hoe de wedstrijd was verlopen, maar bleek wel in staat een sneer uit te delen.

"Ik ben er klaar mee dat ze de hele dag zeggen dat ze altijd de beste zijn", verwees Kökçü bij ESPN naar de vaak zelfverzekerde houding van Ajax-spelers. "Vandaag hebben we laten zien dat we zijn uitgelopen. Dat is hoe wij erin staan: geen woorden, maar daden."

Koploper Feyenoord deed inderdaad uitstekende zaken in de Johan Cruijff ArenA. De ploeg van trainer Arne Slot kwam vroeg op voorsprong, en boog vervolgens een 2-1-achterstand om in een 2-3-zege. Het gat met Ajax is nu zes punten.

"Je voelde in de eerste helft dat het een heel belangrijke wedstrijd was", vervolgde Kökçü. "Voor velen van ons was het de eerste keer hier, voor deze vijandige tribunes. We hadden geen eigen fans mee. Dan kan je onder de indruk maken."

"Ajax was voor rust erg agressief, maar we weten hoe we een achterstand moeten omdraaien. De trainer hield in de rust zijn praatje. Toen werd het beter neergezet."

Kökçü gaf schoorvoetend toe dat Feyenoord in de eerste helft goed was weggekomen, toen arbiter Danny Makkelie verzuimde een tweede gele kaart te geven aan linksachter Quilindschy Hartman. "Zo zie je maar: scheidsrechters zijn ook mensen", glimlachte de aanvoerder van de Rotterdammers.

Lees meer over:

Feyenoord Ajax Eredivisie Voetbal