Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Festival Illustrada zet online kunst offline

De komende week sieren de metershoge doeken van Illustrada Festival verschillende plekken in het centrum van Tilburg.

Bedenker Rutger van de Wiel is groot liefhebber van de werken die in het centrum te vinden zijn: "Het is ontstaan uit mijn persoonlijke interesse voor digitale kunst. Normaliter zie je dit soort werken alleen online, maar ik vind dat ze een écht podium verdienen." Dat werden grote doeken van circa drie bij 5 meter op diverse plekken in het centrum. Dit jaar 'exposeren' twaalf kunstenaars onder wie één uit Duitsland, Mexico, Engeland en zelfs China.

Op het Pieter Vreedeplein lijkt het erop dat maar weinig mensen interesse tonen in de drie torens. De meeste mensen lijken de doeken niet eens op te vallen, maar een enkeling werpt er een blik op. Marc Ketelaars (74) wandelt voorbij met de hond en kan de werken wel waarderen "Mooi met al die kleuren. Het kleurt dit saaie, grijze plein wel op. Maar los daarvan, kunstenaars leggen hier hun ziel en zaligheid in. En dan is het mooi dat anderen daar van genieten."

Dat doen Dmitri en Delia Komarov uit Dordrecht zeker. Ze komen naar Tilburg voor de LocHal én Illustrada. Hij is zelf ook digitaal artiest, maar meer met fotografische composities en grafisch vormgeven. "Toch voelt het als werk van collega's. Maar voor mij zijn het vooral inspirators." Ze komen net aan met de trein en hebben alleen de werken bij het station nog maar gezien. "Die aan de kant van de fontein lijken haast handgetekend terwijl anderen veel strakker zijn. Echt heel knap."