Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Februari begint met zacht, nat en wisselvallig weer

© Le Giesen

© Harry Heuts Photography

© ANP

De komende tijd staat Nederland zacht en wisselvallig weer te wachten. Volgens Weeronline begint de laatste maand van de meteorologische winter nat, maar wordt het in de tweede helft van februari rustiger en droger.

Aan het begin van de maand trekken regengebieden en buien over Nederland en daarbij kan het soms flink waaien. Bij een dergelijk weertype komt het aan zee geregeld tot windstoten en een storm is niet uitgesloten. In de eerste helft van februari is de kans op vorst klein. Overdag ligt de temperatuur tussen 5 en 10 graden. Dat is normaal tot vrij zacht weer, want gemiddeld is het volgens het weerbureau een graad of 6.

Later in de maand wordt het waarschijnlijk rustiger en droger. Dat rustige weer gaat gepaard met normale temperaturen. Het klimaatgemiddelde voor eind februari is een graad of 8. Maar bij voldoende zon kan de temperatuur soms oplopen tot in de dubbele cijfers, aldus Weeronline. Tijdens heldere nachten kan lichte vorst optreden, maar dat zal niet genoeg zijn om weer te kunnen schaatsen.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal
Menu
Index
Index