Netherlands
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

FC Volendam breidt ijzersterke thuisreeks uit door Fortuna Sittard te verslaan

Door onze sportredactie

FC Volendam heeft vrijdag opnieuw een thuisoverwinning geboekt in de Eredivisie. De veelbesproken club van trainer Wim Jonk was met 2-1 te sterk voor Fortuna Sittard.

De openingsgoal viel in de slotfase van de eerste helft en kwam op naam van Carel Eiting. De aanvoerder van Volendam vond in vrijstaande positie koeltjes de verre hoek. Tot dat moment had Fortunees Tijjani Noslin de grootste kans gehad.

In de levendige beginfase van de tweede helft zorgde Oskar Buur al snel voor 2-0, eveneens met een diagonaal schot. Beslist was de wedstrijd allerminst, want snel deed Noslin iets terug door zich door de Volendam-defensie te frommelen en vanuit een lastige hoek te scoren. Een offensief van Fortuna leverde niets meer op.

De laatste thuisnederlaag van FC Volendam dateert van 12 november, toen FC Utrecht huis hield (0-4). Sindsdien volgden overwinningen op RKC Waalwijk, FC Groningen, Vitesse, FC Emmen en dus Fortuna. Tegen AZ werd met 1-1 gelijkgespeeld.

Dankzij de zevende seizoenszege zet FC Volendam de opmars in de Eredivisie voort. Trainer Jonk en de zijnen lang troosteloos onderaan, maar zag na de jaarwisseling het licht en is nu de nummer dertien.

Fortuna Sittard presteert wisselend. De ploeg van de Spaanse trainer Julio Velázquez - hij gedroeg zich in tegenstelling tot vorige week nu wél langs de lijn - hoeft zich desondanks met een elfde plek geen zorgen te maken.

Het doelpunt van Carel Eiting in beeld.Foto: ANP