Netherlands

FC Twente trefzeker in Zwols foutenfestival

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

FC Twente heeft zich tegen PEC Zwolle gerevancheerd voor twee opeenvolgende nederlagen. Het duel in Enschede eindigde in 5-1. Bij de rust leidde de thuisclub al met 3-0, vooral dankzij twee grove fouten van de Finse verdediger Thomas Lam.

FC Twente, dat in de afgelopen week verloor van FC Utrecht en De Graafschap (KNVB-beker), kwam snel op voorsprong. Lam, oud-speler van FC Twente, schoof de bal bij het uitverdedigen in de voeten van Queensy Menig. De ex-aanvaller van PEC Zwolle profiteerde dankbaar: 1-0.

In de 29e minuut ging Lam opnieuw hopeloos in de fout. De aanvoerder speelde te zacht terug op doelman Michael Zetterer waarna Danilo simpel voor 2-0 kon zorgen. Kort daarvoor verrichtte FC Twente-doelman Joël Drommel nog een fraaie redding op een doelpoging van Eliano Reijnders.

Aan de derde goal konden Lam en co weinig doen. Wout Brama (ex-PEC Zwolle) volleerde schitterend raak uit een hoekschop van Václav Cerný. Kort daarna haalde trainer John Stegeman de arme Lam naar de kant.

Na de pauze ging het Zwolse foutenfestival door. Zetterer gooide de bal roekeloos uit, waarna Cerný met dank aan Danilo voor 4-0 tekende. Reijnders haalde voor PEC met een hoogstandje nog wel de nul van het scorebord, maar Luka Ilic had als invaller het laatste woord: 5-1.

Football news:

Pogba en Mctominay zullen niet met Southampton spelen vanwege blessures
Chalhanoglu zal naar Manchester United verhuizen in de zomer van 2021 (Christian Falk). AC Milan middenvelder Hakan Chalhanoglu kan een Manchester United speler worden. De kans dat de 26-jarige aan het begin van het seizoen 2021/22 tot de Engelse club zal toetreden, is 90%, schrijft Sempre Milan, verwijzend naar exclusieve informatie van Sport Bild journalist Christian Falk. AC Milan is te laat met de onderhandelingen over een nieuw contract met de speler en zijn huidige overeenkomst loopt af in juni 2021. Çalhanoğlu heeft dus sinds januari het recht om met andere clubs te onderhandelen. Volgens onze informatie hebben de eerste onderhandelingen tussen Manchester City en Chalhanoglu over de overgang naar 2021 deze zomer al plaatsgevonden. Zij bevonden zich toen in een vergevorderd stadium. Dit werd ondersteund door het feit dat Milan ' s management Juventus afwees, die kort voor het transfervenster in de zomer van 2020 Chalhanoglu wilde tekenen. Op dit moment hebben we het over het salaris dat de speler zal ontvangen. Het feit dat chalhanoglu een vrije agent zal zijn, is een groot voordeel voor hem zei Falk. Dit seizoen maakte de speler 8 optredens voor AC Milan in de Serie A en maakte één assist. De volledige statistieken zijn hier te vinden
Benzema, Carvajal, Ramos en Valverde zullen niet spelen met Alaves als gevolg van blessures
Ronaldo speelt niet tegen Benevento. Volgens journalist Gianluca Di Marzio zal Juve striker Cristiano Ronaldo morgen niet deelnemen aan deze wedstrijd, omdat de hoofdcoach van het team Andrea Pirlo besloten heeft om hem te laten rusten
Alaba ' s agent wil een gesprek beginnen met Chelsea en PSG in Januari
Klopp op de kalender van de Premier League: wat ik ook zeg, het zal niet helpen. Verspilling van tijd
Barcelona bracht hulde aan Maradona met een minuut stilte voor de training