Netherlands

FC Groningen opent 'grootste snackbar' van Nederland

De bal rolt voorlopig nog niet in Nederland, toch opent FC Groningen donderdag als eerste Eredivisieclub weer de poorten voor het publiek. Niet voor het voetbal, wel om te snacken.

Volg in ons liveblog het laatste nieuws over het coronavirus

De ‘Trots van het Noorden’ heeft namelijk een horecagedeelte aan de noordkant van het stadion ingericht als cafetaria waar mensen een patatje kunnen scoren. Klanten kunnen donderdagmiddag vanaf 16.00 uur terecht bij ingang 1 en geven daar dan direct hun bestelling door en rekenen af.

Vervolgens lopen ze door naar de speciale ‘Snack Tribune’ waar ze op een stoeltje plaats mogen nemen en hun bestellingen kunnen opeten. Via ingang 2 gaat iedereen weer naar huis.

Lees ook: Supporters zamelen geld in met pubquiz voor FC Groningen

Mooie momenten op schermen

Het is alweer een tijd geleden dat fans op de tribune plaats konden nemen. De laatste thuiswedstrijd was namelijk op 8 maart toen de Groningers met 0-1 van PSV verloren. Met de opening van de snackbar hoopt de club zoveel mogelijk fans de voetbalbeleving terug te geven die ze “al zo lang moeten missen’.

Op de videoschermen van het stadion worden beelden getoond van de mooiste momenten uit de geschiedenis van de club. Een woordvoerder laat weten er maximaal dertig bezoekers tegelijkertijd aanwezig mogen zijn, waarbij klanten ook minimaal anderhalve meter afstand moeten houden.

In financiële problemen

De coronacrisis heeft grote financiële gevolgen voor FC Groningen. De profclub zit zelfs in zulk zwaar weer dat het al elf medewerkers heeft moeten ontslaan. Vijf openstaande vacatures worden niet ingevuld en naar alle aflopende tijdelijke contracten wordt “zeer kritisch” gekeken.

Lees ook: FC Groningen langs de deuren om hoofd boven water te houden in coronacrisis

Football news:

Wat voor keeper heeft Chelsea genomen? Edouard Mendy was 6 jaar geleden werkloos, onder de indruk van de Tsjechen en zal Kepu
Solskjaer op Manchester United tekende alleen van de Beek: je toont geen respect voor Donny, hij is een topspeler
Milan wil striker Bude-Glimt Hauge tekenen. Hij scoorde ze in de Europa League op donderdag
Rivaldo: Barcelona zal niet gemakkelijk zijn zonder de doelen van Suarez
Munir uit Sevilla werd door de FIFA gedwongen de regels te herschrijven. Nu kunnen spelers het nationale team veranderen
Lampard zal met Kepa en Caballero praten na het tekenen van Mendy.Chelsea manager Frank Lampard deelde zijn gedachten na de overplaatsing van Rennes Keeper Edouard Mendy. Ik heb Cap nog niet gesproken. Toen de overdracht officieel werd aangekondigd, waren we aan het trainen. Ik heb Kepu nog niet gezien, maar Ik zal met hem en Willy Caballero praten in de komende 24 uur. Ik ben erg open met beide. Voor keepers is dit BELANGRIJK, ze hebben een eigen vakbond op het terrein van de opleiding vanwege de aard van hun werk. Er is nu een goede concurrentie [in deze positie], en zo gaan we vooruit
Een documentaire over Varane genomineerd voor de prijs van het Rotterdamse sportfilm festival